Saccharides containing 2-acetamido-2-deoxy-D-mannopyranose and method of their preparation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F04%3A00050727" target="_blank" >RIV/61388971:_____/04:00050727 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sacharidy obsahující 2-acetamido-2-deoxy-D-mannopyranosu a způsob jejich přípravy
Original language description
Způsob přípravy sacharidů obsahujících 2-acetamido-2-deoxy-D-mannopyranosu na redukujícím konci sacharidického řetězce při kterém se separují sacharidy nesoucí na redukujícím konci 2-acetamido-2-deoxy-D-mannopyranosu a sacharidy nesoucí na redukujícím konci 2-acetamido-2-deoxy-D-glukopyranosu spočívající v tom, že se reakční směs sacharidů obsahující na redukujícím konci gluko- konfiguraci a manno- konfiguraci, připravená s výhodou alkalicky katalyzovanou epimerací příslušného sacharidu v gluko- konfiguraci separuje v roztoku borátového pufru, kde kationt je s výhodou alkalický kov, na polyolických gelových nosičích pro gelovou vylučovací chromatografii, s výhodou na bázi zesíťovaného dextrinu, polyvinylalkoholu, nebo na bázi zesíťované celulosy
Czech name
Sacharidy obsahující 2-acetamido-2-deoxy-D-mannopyranosu a způsob jejich přípravy
Czech description
Způsob přípravy sacharidů obsahujících 2-acetamido-2-deoxy-D-mannopyranosu na redukujícím konci sacharidického řetězce při kterém se separují sacharidy nesoucí na redukujícím konci 2-acetamido-2-deoxy-D-mannopyranosu a sacharidy nesoucí na redukujícím konci 2-acetamido-2-deoxy-D-glukopyranosu spočívající v tom, že se reakční směs sacharidů obsahující na redukujícím konci gluko- konfiguraci a manno- konfiguraci, připravená s výhodou alkalicky katalyzovanou epimerací příslušného sacharidu v gluko- konfiguraci separuje v roztoku borátového pufru, kde kationt je s výhodou alkalický kov, na polyolických gelových nosičích pro gelovou vylučovací chromatografii, s výhodou na bázi zesíťovaného dextrinu, polyvinylalkoholu, nebo na bázi zesíťované celulosy
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
293499
Publisher
—
Publisher name
—
Place of publication
—
Publication country
—
Date of acceptance
Mar 11, 2004
Owner name
MBÚ AV ČR
Method of use
—
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence