Development of a value added in the Czech food industry as an indicator of particularity of the agribusiness formation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F05%3A00004251" target="_blank" >RIV/62156489:43110/05:00004251 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj přidané hodnoty v potravinářském průmyslu jako indikátor specifik formování agrobyznysu v ČR
Original language description
Příspěvek se zabývá vlivem vývoje v agrobyznysu na postavení a strukturální změny uvnitř potravinářského průmyslu v ČR a jejich odrazem v efektivnosti činnosti jednotlivých oborů. Na základě analýzy tržeb a přidané hodnoty v jednotlivých oborech potravinářského průmyslu charakterizuje shodné rysy i odlišnosti s obecnými tendencemi ve vývoji tohoto segmentu agrobyznysu ve světě v posledních deseti letech. Přesto, že se potvrzují obecné znaky v efektivnosti první a druhé fáze zpracování, diferenciace ve výsledcích a úrovni přidané hodnoty v českém potravinářském průmyslu ukazuje, že vývoj má svá specifika vyvolaná zejména průběhem privatizace a zpožděním procesů konsolidace a restrukturalizace českého potravinářského průmyslu.
Czech name
Vývoj přidané hodnoty v potravinářském průmyslu jako indikátor specifik formování agrobyznysu v ČR
Czech description
Příspěvek se zabývá vlivem vývoje v agrobyznysu na postavení a strukturální změny uvnitř potravinářského průmyslu v ČR a jejich odrazem v efektivnosti činnosti jednotlivých oborů. Na základě analýzy tržeb a přidané hodnoty v jednotlivých oborech potravinářského průmyslu charakterizuje shodné rysy i odlišnosti s obecnými tendencemi ve vývoji tohoto segmentu agrobyznysu ve světě v posledních deseti letech. Přesto, že se potvrzují obecné znaky v efektivnosti první a druhé fáze zpracování, diferenciace ve výsledcích a úrovni přidané hodnoty v českém potravinářském průmyslu ukazuje, že vývoj má svá specifika vyvolaná zejména průběhem privatizace a zpožděním procesů konsolidace a restrukturalizace českého potravinářského průmyslu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GA - Agricultural economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Firma a konkurenční prostředí 2005, sekce 2 - Úloha podniku v udržitelném rozvoji regionů
ISBN
80-7302-095-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
10
Pages from-to
7-16
Publisher name
KONVOJ, spol. s r. o.
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 3, 2005
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—