All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Development of a value added in the Czech food industry as an indicator of particularity of the agribusiness formation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F05%3A00004251" target="_blank" >RIV/62156489:43110/05:00004251 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vývoj přidané hodnoty v potravinářském průmyslu jako indikátor specifik formování agrobyznysu v ČR

  • Original language description

    Příspěvek se zabývá vlivem vývoje v agrobyznysu na postavení a strukturální změny uvnitř potravinářského průmyslu v ČR a jejich odrazem v efektivnosti činnosti jednotlivých oborů. Na základě analýzy tržeb a přidané hodnoty v jednotlivých oborech potravinářského průmyslu charakterizuje shodné rysy i odlišnosti s obecnými tendencemi ve vývoji tohoto segmentu agrobyznysu ve světě v posledních deseti letech. Přesto, že se potvrzují obecné znaky v efektivnosti první a druhé fáze zpracování, diferenciace ve výsledcích a úrovni přidané hodnoty v českém potravinářském průmyslu ukazuje, že vývoj má svá specifika vyvolaná zejména průběhem privatizace a zpožděním procesů konsolidace a restrukturalizace českého potravinářského průmyslu.

  • Czech name

    Vývoj přidané hodnoty v potravinářském průmyslu jako indikátor specifik formování agrobyznysu v ČR

  • Czech description

    Příspěvek se zabývá vlivem vývoje v agrobyznysu na postavení a strukturální změny uvnitř potravinářského průmyslu v ČR a jejich odrazem v efektivnosti činnosti jednotlivých oborů. Na základě analýzy tržeb a přidané hodnoty v jednotlivých oborech potravinářského průmyslu charakterizuje shodné rysy i odlišnosti s obecnými tendencemi ve vývoji tohoto segmentu agrobyznysu ve světě v posledních deseti letech. Přesto, že se potvrzují obecné znaky v efektivnosti první a druhé fáze zpracování, diferenciace ve výsledcích a úrovni přidané hodnoty v českém potravinářském průmyslu ukazuje, že vývoj má svá specifika vyvolaná zejména průběhem privatizace a zpožděním procesů konsolidace a restrukturalizace českého potravinářského průmyslu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GA - Agricultural economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Firma a konkurenční prostředí 2005, sekce 2 - Úloha podniku v udržitelném rozvoji regionů

  • ISBN

    80-7302-095-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    7-16

  • Publisher name

    KONVOJ, spol. s r. o.

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 3, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article