OPPORTUNITIES AND TREATS OF THE WINE MARKET OF CZECH REPUBLIC
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F07%3A00108301" target="_blank" >RIV/62156489:43110/07:00108301 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Příležitosti a hrozby na trhu vína v ČR
Original language description
Příspěvek se věnuje analýze 15leté časové řady ukazatelů, charakterizujících vývoj spotřeby a tuzemské výroby vína v ČR. Průměrná roční spotřeba vína za toto období činila 16 l na 1 obyvatele a produkce 46 hl na hektar a lze očekávat mírný pokles v příštích letech. V závěru se pak příspěvek s ohledem na přípustnou denní, zdravotně nezávadnou dávku alkoholu a spotřebu ostatních alkoholických nápojů koncentruje na identifikaci nejvýznamnější příležitosti a zároveň s vzhledem k současné situaci i možné hrozby na trhu vína v ČR. Průměrná roční spotřeba etanolu činila v ČR 29,8 g na 1 obyvatele. Příspěvek identifikuje příležitost pro navýšení spotřeby vín nejen v segmentu spotřebitelů piva aj., ale zejména pak ve spotřebě vína, nepokryté domácí produkcí. Příspěvek je součástí řešení výzkumného záměru PEF MZLU v Brně č.GAMSM 6215648904.
Czech name
Příležitosti a hrozby na trhu vína v ČR
Czech description
Příspěvek se věnuje analýze 15leté časové řady ukazatelů, charakterizujících vývoj spotřeby a tuzemské výroby vína v ČR. Průměrná roční spotřeba vína za toto období činila 16 l na 1 obyvatele a produkce 46 hl na hektar a lze očekávat mírný pokles v příštích letech. V závěru se pak příspěvek s ohledem na přípustnou denní, zdravotně nezávadnou dávku alkoholu a spotřebu ostatních alkoholických nápojů koncentruje na identifikaci nejvýznamnější příležitosti a zároveň s vzhledem k současné situaci i možné hrozby na trhu vína v ČR. Průměrná roční spotřeba etanolu činila v ČR 29,8 g na 1 obyvatele. Příspěvek identifikuje příležitost pro navýšení spotřeby vín nejen v segmentu spotřebitelů piva aj., ale zejména pak ve spotřebě vína, nepokryté domácí produkcí. Příspěvek je součástí řešení výzkumného záměru PEF MZLU v Brně č.GAMSM 6215648904.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GA - Agricultural economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Firma a konkurenční prostředí 2007. Sekce 3: Management v novém prostředí
ISBN
978-80-86633-85-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
121-127
Publisher name
MSD, spol. s r. o.
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 8, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—