Out-of-home eating with an emphasis on consumers in the age category 18 to 34
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F09%3A00150162" target="_blank" >RIV/62156489:43110/09:00150162 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Problematika veřejného stravování s důrazem na spotřebitele ve věkové kategorii 18 až 34 let
Original language description
V České republice, stejně jako i v dalších zemích, zvláště v posledních letech dochází k výrazným změnám v oblasti životního stylu. Jednou ze složek, která reflektuje změny životního stylu, je i stravování. Problematika veřejného stravování zaznamenala posun oproti minulým obdobím a u spotřebitele ve věkové kategorii 18 až 34 let zaujímá důležité místo. Z výzkumu čerpajícího ze sekundárních i primárních dat je patrný rostoucí zájem o veřejné stravování nejen ve školních a podnikových jídelnách, ale i zvyšující se tendence navštěvovat restaurace a zařízení rychlého občerstvení. Snadný přístup k teplému jídlu či sklon k pohodlnosti při zajišťování nákupu potravin a vaření přispívá k častějšímu využívání veřejného stravování.
Czech name
Problematika veřejného stravování s důrazem na spotřebitele ve věkové kategorii 18 až 34 let
Czech description
V České republice, stejně jako i v dalších zemích, zvláště v posledních letech dochází k výrazným změnám v oblasti životního stylu. Jednou ze složek, která reflektuje změny životního stylu, je i stravování. Problematika veřejného stravování zaznamenala posun oproti minulým obdobím a u spotřebitele ve věkové kategorii 18 až 34 let zaujímá důležité místo. Z výzkumu čerpajícího ze sekundárních i primárních dat je patrný rostoucí zájem o veřejné stravování nejen ve školních a podnikových jídelnách, ale i zvyšující se tendence navštěvovat restaurace a zařízení rychlého občerstvení. Snadný přístup k teplému jídlu či sklon k pohodlnosti při zajišťování nákupu potravin a vaření přispívá k častějšímu využívání veřejného stravování.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
AH - Economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
MendelNET PEF 2009
ISBN
978-80-7375-351-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
—
Publisher name
Mendelova zemědělská a lesnická univerzit v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2009
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—