All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Out-of-home eating with an emphasis on consumers in the age category 18 to 34

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F09%3A00150162" target="_blank" >RIV/62156489:43110/09:00150162 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Problematika veřejného stravování s důrazem na spotřebitele ve věkové kategorii 18 až 34 let

  • Original language description

    V České republice, stejně jako i v dalších zemích, zvláště v posledních letech dochází k výrazným změnám v oblasti životního stylu. Jednou ze složek, která reflektuje změny životního stylu, je i stravování. Problematika veřejného stravování zaznamenala posun oproti minulým obdobím a u spotřebitele ve věkové kategorii 18 až 34 let zaujímá důležité místo. Z výzkumu čerpajícího ze sekundárních i primárních dat je patrný rostoucí zájem o veřejné stravování nejen ve školních a podnikových jídelnách, ale i zvyšující se tendence navštěvovat restaurace a zařízení rychlého občerstvení. Snadný přístup k teplému jídlu či sklon k pohodlnosti při zajišťování nákupu potravin a vaření přispívá k častějšímu využívání veřejného stravování.

  • Czech name

    Problematika veřejného stravování s důrazem na spotřebitele ve věkové kategorii 18 až 34 let

  • Czech description

    V České republice, stejně jako i v dalších zemích, zvláště v posledních letech dochází k výrazným změnám v oblasti životního stylu. Jednou ze složek, která reflektuje změny životního stylu, je i stravování. Problematika veřejného stravování zaznamenala posun oproti minulým obdobím a u spotřebitele ve věkové kategorii 18 až 34 let zaujímá důležité místo. Z výzkumu čerpajícího ze sekundárních i primárních dat je patrný rostoucí zájem o veřejné stravování nejen ve školních a podnikových jídelnách, ale i zvyšující se tendence navštěvovat restaurace a zařízení rychlého občerstvení. Snadný přístup k teplému jídlu či sklon k pohodlnosti při zajišťování nákupu potravin a vaření přispívá k častějšímu využívání veřejného stravování.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    AH - Economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    MendelNET PEF 2009

  • ISBN

    978-80-7375-351-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzit v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jan 1, 2009

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article