Retention of protein and fat in meat of turkeys fattened to the high weight.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00001127" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00001127 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ukládání bílkovin a tuku v mase krůt vykrmovaných do vysoké hmotnosti.
Original language description
Cílem sledování bylo kvantifikovat změny základních produkčních ukazatelů a jatečné hodnoty u krůt a krocanů při prodlužování výkrmu. Zároveň byla věnována pozornost výživné hodnotě prsní a stehenní svaloviny. Znalost těchto údajů je nepostradatelná k vypracování produkčního systému výkrmu a zpracování krůt. Efektivnost výkrmu samičích zvířat se zmenšuje v nižším věku než u krocanů, kteří se proto vykrmují o několik týdnů déle. Krůty velkého typu se obvykle porážejí ve věku 14 týdnů při průměrné hmotnosti 8 kg, krocani ve věku 20 týdnů, kdy jejich hmotnost přesahuje 19 kg. Konverze krmiva je při této délce výkrmu u krůt obvykle 2,9 a u krocanů 2,8.
Czech name
Ukládání bílkovin a tuku v mase krůt vykrmovaných do vysoké hmotnosti.
Czech description
Cílem sledování bylo kvantifikovat změny základních produkčních ukazatelů a jatečné hodnoty u krůt a krocanů při prodlužování výkrmu. Zároveň byla věnována pozornost výživné hodnotě prsní a stehenní svaloviny. Znalost těchto údajů je nepostradatelná k vypracování produkčního systému výkrmu a zpracování krůt. Efektivnost výkrmu samičích zvířat se zmenšuje v nižším věku než u krocanů, kteří se proto vykrmují o několik týdnů déle. Krůty velkého typu se obvykle porážejí ve věku 14 týdnů při průměrné hmotnosti 8 kg, krocani ve věku 20 týdnů, kdy jejich hmotnost přesahuje 19 kg. Konverze krmiva je při této délce výkrmu u krůt obvykle 2,9 a u krocanů 2,8.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce drůbeže
ISBN
80-85645-48-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
69-72
Publisher name
Scientific Pedagogical Publishing
Place of publication
České Budějovice
Event location
České Budějovice
Event date
Feb 10, 2004
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—