All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sensory evaluation meat of chicken fed by various forms of Amaranthus (Amaranthus L.)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00086684" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00086684 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Senzorické hodnocení masa kuřat krmených různým přídavkem Amarantu (Amaranthus L.)

  • Original language description

    Cílem práce bylo porovnat vliv Amarantu (Amaranthus L.) zkrmovaného v různé formě (tepelně upravené - "popované", tepelně neupravené, sušiny biomasy a rybí moučky) na senzorickou jakost kuřecího masa. Senzorické hodnocení probíhalo u 80 vzorků kuřat. Nebyl zjištěn průkazný rozdíl mezi masem kohoutků a slepiček, i když maso kohoutků mělo tendenci k vyrovnanější barvě - vzhledu, zatímc maso slepiček vykazovalo lepší hodnocení v textuře, šťavnatosti, vůni a i v chuti. Také nabyly zjištěny průkazné rozdílyv barvě, textuře, šťavnatosti vůni a chuti u prsní a v barvě, textuře a šťavnatosti u stehenní svaloviny mezi jednotlivými skupinami krmení. Nejhorší ohodnocení vůně a chuti byla průkazně zjištěna u skupiny kohoutků krmených rybí moučkou, nejlepší barvuvykazovalo maso slepiček krmených tepelně neupravenými semeny amarantu, a konečně nejlepší hodnocení chuti vykázalo maso kohoutků krmených usušenou biomasou amarantu.

  • Czech name

    Senzorické hodnocení masa kuřat krmených různým přídavkem Amarantu (Amaranthus L.)

  • Czech description

    Cílem práce bylo porovnat vliv Amarantu (Amaranthus L.) zkrmovaného v různé formě (tepelně upravené - "popované", tepelně neupravené, sušiny biomasy a rybí moučky) na senzorickou jakost kuřecího masa. Senzorické hodnocení probíhalo u 80 vzorků kuřat. Nebyl zjištěn průkazný rozdíl mezi masem kohoutků a slepiček, i když maso kohoutků mělo tendenci k vyrovnanější barvě - vzhledu, zatímc maso slepiček vykazovalo lepší hodnocení v textuře, šťavnatosti, vůni a i v chuti. Také nabyly zjištěny průkazné rozdílyv barvě, textuře, šťavnatosti vůni a chuti u prsní a v barvě, textuře a šťavnatosti u stehenní svaloviny mezi jednotlivými skupinami krmení. Nejhorší ohodnocení vůně a chuti byla průkazně zjištěna u skupiny kohoutků krmených rybí moučkou, nejlepší barvuvykazovalo maso slepiček krmených tepelně neupravenými semeny amarantu, a konečně nejlepší hodnocení chuti vykázalo maso kohoutků krmených usušenou biomasou amarantu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    VI. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    80-7305-521-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    278-283

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    VFU Brno

  • Event date

    May 5, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article