All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sensory analysis of meat of cockerels and pullets fed with diets containing Amaranth or fish meal

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00057858" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00057858 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027162:_____/05:12:_3249 RIV/00027162:_____/05:06000066

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Senzorická analýza masa kohoutků a slepiček krmených krmnou směsí s přídavkem amarantu nebo rybí moučky

  • Original language description

    Senzorická analýza byla provedena u masa 80 kuřat (ROSS 308) 36 dnů starých. Kuřata byla rozdělena do skupin podle přídavku amarantu nebo rybí moučky do krmiva BR1 a BR2. Skupiny byly separovány podle pohlaví. Celkově se jednalo o 8 skupin po 10 kuřatech. Byla hodnocena prsní a stehenní svalovina. Použili jsme pětibodové stupnice (1 - nejméně žádoucí, 5- nejvíce žádoucí) v 5 hlavních deskriptorech (barva, textura, šťavnatost, vůně a chuť). U prsní svaloviny skupiny tepelně upraveného amarantu byla měřena střižná síla (W.B.)

  • Czech name

    Senzorická analýza masa kohoutků a slepiček krmených krmnou směsí s přídavkem amarantu nebo rybí moučky

  • Czech description

    Senzorická analýza byla provedena u masa 80 kuřat (ROSS 308) 36 dnů starých. Kuřata byla rozdělena do skupin podle přídavku amarantu nebo rybí moučky do krmiva BR1 a BR2. Skupiny byly separovány podle pohlaví. Celkově se jednalo o 8 skupin po 10 kuřatech. Byla hodnocena prsní a stehenní svalovina. Použili jsme pětibodové stupnice (1 - nejméně žádoucí, 5- nejvíce žádoucí) v 5 hlavních deskriptorech (barva, textura, šťavnatost, vůně a chuť). U prsní svaloviny skupiny tepelně upraveného amarantu byla měřena střižná síla (W.B.)

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3112" target="_blank" >QF3112: The use of amaranth and its products for replacement of meat-and-bone meals in broiler chicks nutrition.</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    5

  • Issue of the periodical within the volume

    LIII

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    12

  • Pages from-to

    79-90

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database