Sensory analysis of meat of cockerels and pullets fed with diets containing Amaranth or fish meal
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00057858" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00057858 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00027162:_____/05:12:_3249 RIV/00027162:_____/05:06000066
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorická analýza masa kohoutků a slepiček krmených krmnou směsí s přídavkem amarantu nebo rybí moučky
Original language description
Senzorická analýza byla provedena u masa 80 kuřat (ROSS 308) 36 dnů starých. Kuřata byla rozdělena do skupin podle přídavku amarantu nebo rybí moučky do krmiva BR1 a BR2. Skupiny byly separovány podle pohlaví. Celkově se jednalo o 8 skupin po 10 kuřatech. Byla hodnocena prsní a stehenní svalovina. Použili jsme pětibodové stupnice (1 - nejméně žádoucí, 5- nejvíce žádoucí) v 5 hlavních deskriptorech (barva, textura, šťavnatost, vůně a chuť). U prsní svaloviny skupiny tepelně upraveného amarantu byla měřena střižná síla (W.B.)
Czech name
Senzorická analýza masa kohoutků a slepiček krmených krmnou směsí s přídavkem amarantu nebo rybí moučky
Czech description
Senzorická analýza byla provedena u masa 80 kuřat (ROSS 308) 36 dnů starých. Kuřata byla rozdělena do skupin podle přídavku amarantu nebo rybí moučky do krmiva BR1 a BR2. Skupiny byly separovány podle pohlaví. Celkově se jednalo o 8 skupin po 10 kuřatech. Byla hodnocena prsní a stehenní svalovina. Použili jsme pětibodové stupnice (1 - nejméně žádoucí, 5- nejvíce žádoucí) v 5 hlavních deskriptorech (barva, textura, šťavnatost, vůně a chuť). U prsní svaloviny skupiny tepelně upraveného amarantu byla měřena střižná síla (W.B.)
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3112" target="_blank" >QF3112: The use of amaranth and its products for replacement of meat-and-bone meals in broiler chicks nutrition.</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Volume of the periodical
5
Issue of the periodical within the volume
LIII
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
12
Pages from-to
79-90
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—