Breast musculature myopathy of slaughter chickens
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00093836" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00093836 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Myopatie prsní svaloviny u jatečných kuřat
Original language description
Jatečná kuřata vykazující odchylku DFD ("dark, firm, dry" = tmavé, tuhé, suché maso) byla po vizuálním posouzení a svěšení z linky rozdělena do dvou skupin (slabá a silně tmavá odchylka svaloviny - "myopatie 1" a "myopatie 2"). Kontrolní skupina zahrnovala kuřata po veterinární prohlídce, která byla označena jako poživatelná (v našem případě označená jako "zdravá"). U kuřat (n = 89) byly po svěšení a přenesení do laboratoře naměřeny hodnoty pH a elektrické vodivosti v prsní svalovině (pectoralis major).Hodnoty pH korelovaly s hodnotami elektrické vodivosti, když byly naměřeny v 30 min intervalech 1 hodinu post mortem. Po vyhodnocení výsledků byly definovány dva intenzitní stupně odchylky. Jejich hodnoty vykazovaly průkazné statistické rozdíly u pH i elektrické vodivosti.
Czech name
Myopatie prsní svaloviny u jatečných kuřat
Czech description
Jatečná kuřata vykazující odchylku DFD ("dark, firm, dry" = tmavé, tuhé, suché maso) byla po vizuálním posouzení a svěšení z linky rozdělena do dvou skupin (slabá a silně tmavá odchylka svaloviny - "myopatie 1" a "myopatie 2"). Kontrolní skupina zahrnovala kuřata po veterinární prohlídce, která byla označena jako poživatelná (v našem případě označená jako "zdravá"). U kuřat (n = 89) byly po svěšení a přenesení do laboratoře naměřeny hodnoty pH a elektrické vodivosti v prsní svalovině (pectoralis major).Hodnoty pH korelovaly s hodnotami elektrické vodivosti, když byly naměřeny v 30 min intervalech 1 hodinu post mortem. Po vyhodnocení výsledků byly definovány dva intenzitní stupně odchylky. Jejich hodnoty vykazovaly průkazné statistické rozdíly u pH i elektrické vodivosti.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
VIII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
80-7305-564-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
62-65
Publisher name
—
Place of publication
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—