All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sensory evaluation of the pork from pigs fed with various amaranth and lupine addition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00095545" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00095545 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027162:_____/06:#0000043

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Senzorická analýza vepřového masa prasat krmených různým přídavkem amarantu a lupiny

  • Original language description

    Cílem práce bylo vyhodnotit vliv přídavku amarantu a lupiny místo živočišné bílkoviny v krmné směsi na senzorické vlastnosti vepřového masa. Byl sledován vliv pohlaví a krmení prostřednictvím základních deskriptorů masa jako jsou barva, textura, šťavnatost, vůně a chuť. Čtyři skupiny prasat (n=10, 5 vepříků a 5 prasniček) byly rozděleny podle přídavku amarantu a lupiny do krmiva, dále se sledoval vliv pohlaví. Diety: kontrolní skupina (C) -- dieta obsahující 3% rybí moučky, pokusná skupina (1) -- dietaobsahující 5% tepelně neošetřeného amarantového zrna a 5% sušené nadzemní biomasy amarantu, pokusná skupina (2) -- dieta obsahující 5% popovaného (tepelně ošetřeného amarantového zrna) a 5% sušené nadzemní biomasy amarantu, pokusná skupina (3) -- dieta obsahující 10% lupinového šrotu. Vliv pohlaví prasat na jakost vepřového masa nebyl zjištěn. Porovnáním výsledků senzorické analýzy z hlediska vlivu použitých diet bez zohlednění pohlaví nebyl zjištěn statisticky průkazný rozdíl (P > 0,05)

  • Czech name

    Senzorická analýza vepřového masa prasat krmených různým přídavkem amarantu a lupiny

  • Czech description

    Cílem práce bylo vyhodnotit vliv přídavku amarantu a lupiny místo živočišné bílkoviny v krmné směsi na senzorické vlastnosti vepřového masa. Byl sledován vliv pohlaví a krmení prostřednictvím základních deskriptorů masa jako jsou barva, textura, šťavnatost, vůně a chuť. Čtyři skupiny prasat (n=10, 5 vepříků a 5 prasniček) byly rozděleny podle přídavku amarantu a lupiny do krmiva, dále se sledoval vliv pohlaví. Diety: kontrolní skupina (C) -- dieta obsahující 3% rybí moučky, pokusná skupina (1) -- dietaobsahující 5% tepelně neošetřeného amarantového zrna a 5% sušené nadzemní biomasy amarantu, pokusná skupina (2) -- dieta obsahující 5% popovaného (tepelně ošetřeného amarantového zrna) a 5% sušené nadzemní biomasy amarantu, pokusná skupina (3) -- dieta obsahující 10% lupinového šrotu. Vliv pohlaví prasat na jakost vepřového masa nebyl zjištěn. Porovnáním výsledků senzorické analýzy z hlediska vlivu použitých diet bez zohlednění pohlaví nebyl zjištěn statisticky průkazný rozdíl (P > 0,05)

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník souhrnů konference XXXVI. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    80-7305-570-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    98-101

  • Publisher name

    VFU Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    VFU, Brno

  • Event date

    Jan 1, 2006

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article