All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Content of vitamin E in grain of spring barley

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00103876" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00103876 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah vitamínu E v zrnu jarního ječmene

  • Original language description

    Vitamín E patří mezi důležité antioxidační systémy, které můžeme rozdělit na antioxidační enzymy a antioxidační substráty. Mezi antioxidační enzymy řadíme superoxiddismutasu, katalasu, glutathionperoxidasu aj. Antioxidační substráty lze rozdělit na lipofilní (membránové) a hydrofilní (nemebránové). Vitamín E a karotenoidy patří do skupiny lipofilních antioxidantů. Antioxidanty hrají významnou roli při zvyšování obrany organismu vůči nadměrnému výskytu volných radikálů a převádějí je na nereaktivní neboméně reaktivní formy. Uvedený mechanismus obecně mj. prodlužuje životnost organismu.

  • Czech name

    Obsah vitamínu E v zrnu jarního ječmene

  • Czech description

    Vitamín E patří mezi důležité antioxidační systémy, které můžeme rozdělit na antioxidační enzymy a antioxidační substráty. Mezi antioxidační enzymy řadíme superoxiddismutasu, katalasu, glutathionperoxidasu aj. Antioxidační substráty lze rozdělit na lipofilní (membránové) a hydrofilní (nemebránové). Vitamín E a karotenoidy patří do skupiny lipofilních antioxidantů. Antioxidanty hrají významnou roli při zvyšování obrany organismu vůči nadměrnému výskytu volných radikálů a převádějí je na nereaktivní neboméně reaktivní formy. Uvedený mechanismus obecně mj. prodlužuje životnost organismu.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Ječmenářská ročenka 2007

  • ISBN

    80-86576-22-1

  • Number of pages of the result

    8

  • Pages from-to

    264-271

  • Number of pages of the book

  • Publisher name

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS chapter