Sensory evaluation fo cheese Hermadur.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00104306" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00104306 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorické hodnocení sýru Hermadur
Original language description
Vzorky Hermaduru byly hodnoceny na začátku a na konci doby minimální trvanlivosti (po 14 dnech skladování v chladničce při 5 °C). Sledovaly se následující deskriptory: u vzhledu se hodnotila rovnoměrnost pokrytí plísní, celková příjemnost vzhledu a případné závady vzhledu, dále byla hodnocena vůně, chuť a texturní vlastnosti sýru (elasticita, mazlavost v ústech, roztíratelnost). Po 14 dnech skladování došlo k nárustu cizí vůně, nárustu chuti hořké docházelo ke změnám v texturních vlastností, elasticitase zhoršila, naopak u mazlavosti byl zaznamenám nárůst, statisticky byl zjištěn průkazný rozdíl.
Czech name
Senzorické hodnocení sýru Hermadur
Czech description
Vzorky Hermaduru byly hodnoceny na začátku a na konci doby minimální trvanlivosti (po 14 dnech skladování v chladničce při 5 °C). Sledovaly se následující deskriptory: u vzhledu se hodnotila rovnoměrnost pokrytí plísní, celková příjemnost vzhledu a případné závady vzhledu, dále byla hodnocena vůně, chuť a texturní vlastnosti sýru (elasticita, mazlavost v ústech, roztíratelnost). Po 14 dnech skladování došlo k nárustu cizí vůně, nárustu chuti hořké docházelo ke změnám v texturních vlastností, elasticitase zhoršila, naopak u mazlavosti byl zaznamenám nárůst, statisticky byl zjištěn průkazný rozdíl.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Mléko a sýry 2006
ISBN
80-7080-620-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
211-215
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 1, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—