All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sensory evaluation fo cheese Hermadur.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00104306" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00104306 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Senzorické hodnocení sýru Hermadur

  • Original language description

    Vzorky Hermaduru byly hodnoceny na začátku a na konci doby minimální trvanlivosti (po 14 dnech skladování v chladničce při 5 °C). Sledovaly se následující deskriptory: u vzhledu se hodnotila rovnoměrnost pokrytí plísní, celková příjemnost vzhledu a případné závady vzhledu, dále byla hodnocena vůně, chuť a texturní vlastnosti sýru (elasticita, mazlavost v ústech, roztíratelnost). Po 14 dnech skladování došlo k nárustu cizí vůně, nárustu chuti hořké docházelo ke změnám v texturních vlastností, elasticitase zhoršila, naopak u mazlavosti byl zaznamenám nárůst, statisticky byl zjištěn průkazný rozdíl.

  • Czech name

    Senzorické hodnocení sýru Hermadur

  • Czech description

    Vzorky Hermaduru byly hodnoceny na začátku a na konci doby minimální trvanlivosti (po 14 dnech skladování v chladničce při 5 °C). Sledovaly se následující deskriptory: u vzhledu se hodnotila rovnoměrnost pokrytí plísní, celková příjemnost vzhledu a případné závady vzhledu, dále byla hodnocena vůně, chuť a texturní vlastnosti sýru (elasticita, mazlavost v ústech, roztíratelnost). Po 14 dnech skladování došlo k nárustu cizí vůně, nárustu chuti hořké docházelo ke změnám v texturních vlastností, elasticitase zhoršila, naopak u mazlavosti byl zaznamenám nárůst, statisticky byl zjištěn průkazný rozdíl.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Mléko a sýry 2006

  • ISBN

    80-7080-620-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    211-215

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 1, 2006

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article