Influence of ripening to sensory quality of edam cheese
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00117655" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00117655 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv zrání na senzorickou kvalitu eidamů
Original language description
Tématema naší práce bylo senzoricky zhodnotit eidamské sýry v průběhu zrání. Sýry byly vyrobeny ve dvou mlékárnách(A, B)o různém obsahu tuku v sušině (30, 45%), s použitím dvou různých startovacích kultur (LL, YY). Sýry byly sledovány v průběhu 5ti měsíčního zrání. Vzorky byly analyzovány v senzorické laboratoři na Ústavu technologie potravin, MZLU v Brně každý měsíc od listopadu do března. Současně se senzorickou analýzou probíhalo měření textury na přístroji TIRA-test 27025. Sýry byly hodnoceny lépe do třetího měsíce zrání. Sýr s 45% tuku v sušině byl hodnocen jako měkkčí, mazlavější a chutnější.
Czech name
Vliv zrání na senzorickou kvalitu eidamů
Czech description
Tématema naší práce bylo senzoricky zhodnotit eidamské sýry v průběhu zrání. Sýry byly vyrobeny ve dvou mlékárnách(A, B)o různém obsahu tuku v sušině (30, 45%), s použitím dvou různých startovacích kultur (LL, YY). Sýry byly sledovány v průběhu 5ti měsíčního zrání. Vzorky byly analyzovány v senzorické laboratoři na Ústavu technologie potravin, MZLU v Brně každý měsíc od listopadu do března. Současně se senzorickou analýzou probíhalo měření textury na přístroji TIRA-test 27025. Sýry byly hodnoceny lépe do třetího měsíce zrání. Sýr s 45% tuku v sušině byl hodnocen jako měkkčí, mazlavější a chutnější.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
MendelNet'07 Agro
ISBN
978-80-7375-119-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
94-94
Publisher name
MZLU v Brně
Place of publication
MZLU v Brně
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2007
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—