The sensory evaluation of Edam cheese over a period of ageing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00107621" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00107621 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení senzorické kvality eidamských sýrů v průběhu zrání
Original language description
Cílem naší práce bylo senzoricky zhodnotit eidamské sýry v průběhu zrání. K hodnocení byly použity dvě skupiny eidamských sýrů od výrobců (A, B), dvou různých tučností (30%, 45%) a také dvou různých startovacích kultur (LL, YY) během 5ti měsíčního zrání.Vzorky byly analyzovány v senzorické laboratoři na Ústavu technologie potravin, MZLU v Brně každý měsíc. Současně se senzorickou analýzou probíhalo testování na přístroji Tira-test. Sýry byly lépe hodnoceny do 3. měsíce zrání. Tvrdost v ústech a tvrdostmezi prsty se snižovala, soudržnost a mazlavost rostla. Sýry s 45% tuku v sušině byly hodnoceny jako měkčí, mazlavější a chutnější.
Czech name
Hodnocení senzorické kvality eidamských sýrů v průběhu zrání
Czech description
Cílem naší práce bylo senzoricky zhodnotit eidamské sýry v průběhu zrání. K hodnocení byly použity dvě skupiny eidamských sýrů od výrobců (A, B), dvou různých tučností (30%, 45%) a také dvou různých startovacích kultur (LL, YY) během 5ti měsíčního zrání.Vzorky byly analyzovány v senzorické laboratoři na Ústavu technologie potravin, MZLU v Brně každý měsíc. Současně se senzorickou analýzou probíhalo testování na přístroji Tira-test. Sýry byly lépe hodnoceny do 3. měsíce zrání. Tvrdost v ústech a tvrdostmezi prsty se snižovala, soudržnost a mazlavost rostla. Sýry s 45% tuku v sušině byly hodnoceny jako měkčí, mazlavější a chutnější.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena alimentorum XXVIII
ISBN
978-80-8077-055-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
264-266
Publisher name
ŠVPS SR Bratislava
Place of publication
Bratislava
Event location
Štrbské pleso
Event date
Jan 1, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—