BEEF QUALITY AT THE DIFFERENT FEEDING SYSTEMS
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00111010" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00111010 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/49608851:_____/07:#0000144
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita hovězího masa v různých systémech výkrmu
Original language description
Cílem provedeného experimentu bylo stanovit vliv tří typů výživy vykrmovaného skotu na zvolené parametry kvality masa býků, jalovic a volů. V první a druhé skupině byla pokusným zvířatům zkrmována v rozdílné dávce objemná krmiva s přídavkem krmné směsi ave třetí skupině byla výživa kombinována s pastvou. U všech kategorií skotu (býci, jalovice a voli) jsme stanovili vliv typu krmné dávky na ukazatele výživné kvality masa (P<0,05; P<0,01); sušiny a intramuskulárního tuku. Vliv typu výživy se projevil významněji i na vývoji hodnot vaznosti vody (P<0,05) a fyzikálních parametrech barvy masa (P<0,05; P<0,01). Při hodnocení ukazatelů charakterizujících křehkost masa 48 hodin post mortem byly zaznamenány statisticky nevýznamné rozdíly hodnot u skupiny býků,jalovic i volů.
Czech name
Kvalita hovězího masa v různých systémech výkrmu
Czech description
Cílem provedeného experimentu bylo stanovit vliv tří typů výživy vykrmovaného skotu na zvolené parametry kvality masa býků, jalovic a volů. V první a druhé skupině byla pokusným zvířatům zkrmována v rozdílné dávce objemná krmiva s přídavkem krmné směsi ave třetí skupině byla výživa kombinována s pastvou. U všech kategorií skotu (býci, jalovice a voli) jsme stanovili vliv typu krmné dávky na ukazatele výživné kvality masa (P<0,05; P<0,01); sušiny a intramuskulárního tuku. Vliv typu výživy se projevil významněji i na vývoji hodnot vaznosti vody (P<0,05) a fyzikálních parametrech barvy masa (P<0,05; P<0,01). Při hodnocení ukazatelů charakterizujících křehkost masa 48 hodin post mortem byly zaznamenány statisticky nevýznamné rozdíly hodnot u skupiny býků,jalovic i volů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF4005" target="_blank" >QF4005: Optimalization of breeding program at raising Czech Pied Cattle in LFA train on maximum consumption bulky food stuffs from permanent grassland and health parameter of animals.</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výkrm skotu a nové metody hodnocení konzervovaných krmiv
ISBN
978-80-903142-9-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
13
Pages from-to
48-60
Publisher name
VÚCHS Rapotín
Place of publication
Rapotín
Event location
Pohořelice
Event date
Sep 6, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—