The influence of ripening of olomouc cheese on its sensory and texture properties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00114149" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00114149 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv délky zrání olomouckých tvarůžků na jejich senzorické a texturní vlastnosti
Original language description
Senzorické a texturní vlastnosti sýrů se mění v průběhu jejich zrání. Optimálně zralý sýr je typický nejen svou chutí a aromatem, ale i texturou. Během zrání sýrů dochází k řadě biochemických změn, které se odrážejí nejen v senzorických vlastnostech, alei ve vlastnostech texturních. U sledovaných tvarůžků byly stanoveny senzorické vlastnosti a byla provedena texturní analýza. Preferenčním testem pomocí slovní bodové stupnice byla hodnocena: vůně, barva, vzhled, stupeň prozrání, konzistence a chuť.
Czech name
Vliv délky zrání olomouckých tvarůžků na jejich senzorické a texturní vlastnosti
Czech description
Senzorické a texturní vlastnosti sýrů se mění v průběhu jejich zrání. Optimálně zralý sýr je typický nejen svou chutí a aromatem, ale i texturou. Během zrání sýrů dochází k řadě biochemických změn, které se odrážejí nejen v senzorických vlastnostech, alei ve vlastnostech texturních. U sledovaných tvarůžků byly stanoveny senzorické vlastnosti a byla provedena texturní analýza. Preferenčním testem pomocí slovní bodové stupnice byla hodnocena: vůně, barva, vzhled, stupeň prozrání, konzistence a chuť.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Volume of the periodical
55
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
45-50
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—