All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Selective enumeration of probiotic L. casei in Mettwurst technology

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00124584" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00124584 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Selektivní stanovení probiotických bakterií L. casei při výrobě Métských salámů

  • Original language description

    Cílem této práce bylo vyvinout kultivační mikrobiologickou metodu pro selektivní stanovení probiotické bakterie Lactobacillus casei 01 (Sacco, Itálie) ve fermentovaných masných výrobcích typu Métský salám a sledovat počty tohoto probiotika po celou dobutrvanlivosti výrobků (21 dní). Pro výrobu fermentovaných Métských salámů byla použita startovací kultura Pediococcus pentosaceus (1), probiotická kultura L. casei (2), a startovací kultura Pediococcus pentosaceus v kombinaci s probiotickou kulturou L. casei (3). Pro stanovení L. casei byla použita selektivní kultivační půda MRS-moxalactam, pro stanovení celkového počtu P. pentosaceus a L. casei byla použita kultivační půda MRS. Počet probiotických L. casei byl ve výrobcích 2 a 3 řádově 106/g a tento počet byl zachován po celou dobu fermentace a trvanlivosti výrobků. Počet startovacích a probiotických mikroorganismů (3) dosáhl hodnoty řádově 107/g a zůstal na této hodnotě po celou dobu fermentace a trvanlivosti výrobků.

  • Czech name

    Selektivní stanovení probiotických bakterií L. casei při výrobě Métských salámů

  • Czech description

    Cílem této práce bylo vyvinout kultivační mikrobiologickou metodu pro selektivní stanovení probiotické bakterie Lactobacillus casei 01 (Sacco, Itálie) ve fermentovaných masných výrobcích typu Métský salám a sledovat počty tohoto probiotika po celou dobutrvanlivosti výrobků (21 dní). Pro výrobu fermentovaných Métských salámů byla použita startovací kultura Pediococcus pentosaceus (1), probiotická kultura L. casei (2), a startovací kultura Pediococcus pentosaceus v kombinaci s probiotickou kulturou L. casei (3). Pro stanovení L. casei byla použita selektivní kultivační půda MRS-moxalactam, pro stanovení celkového počtu P. pentosaceus a L. casei byla použita kultivační půda MRS. Počet probiotických L. casei byl ve výrobcích 2 a 3 řádově 106/g a tento počet byl zachován po celou dobu fermentace a trvanlivosti výrobků. Počet startovacích a probiotických mikroorganismů (3) dosáhl hodnoty řádově 107/g a zůstal na této hodnotě po celou dobu fermentace a trvanlivosti výrobků.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XXXIX. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Holasová M., Fiedlerová V., Špicner J.

  • Place of publication

    VÚPP Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article