All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of parity of lactation on the technological properties of cow milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00130503" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00130503 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv pořadí laktace na technologické vlastnosti mléka

  • Original language description

    S cílem posoudit vliv pořadí laktace na technologické vlastnosti mléka bylo analyzováno mléko od 154 krav holštýnského plemene skotu na 1. a na 4. a vyšší laktaci s podílem krve H 75 a více. Dojnice byly rozděleny do svou skupin: skupina A (krávy na 1. laktaci, do 200. laktačního dne; n = 79). a skupina B (krávy na 4. a vyšší laktaci, do 200. dne laktace; n = 75). Hodnotilo se: obsah bílkovin (%), obsah kaseinu (%), obsah močoviny (mg/100 ml), titrační kyselost (SH), aktivní kyselost (pH), syřitelnost (s), kvalita sýřeniny (tř.). Dojnice skupiny A vykázaly statisticky průkazně nižší (P<0,05) obsah bílkovin (3,13 %) než krávy ze skupiny B (3,25 %). Dále byl zjištěn u dojnic A statisticky průkazně nižší obsah močoviny (30,61 mg/ 100 ml mléka) oproti dojnicím ze skupiny B (32,8 mg/ 100 ml mléka), stejně jako pH mléka bylo od krav ze skupiny A statisticky průkazně nižší (P<0,05) (pH = 6,69) oproti skupině B (pH = 6,76). Také u syřitelnosti byla hodnota u mléka ze skupiny A statisticky průk

  • Czech name

    Vliv pořadí laktace na technologické vlastnosti mléka

  • Czech description

    S cílem posoudit vliv pořadí laktace na technologické vlastnosti mléka bylo analyzováno mléko od 154 krav holštýnského plemene skotu na 1. a na 4. a vyšší laktaci s podílem krve H 75 a více. Dojnice byly rozděleny do svou skupin: skupina A (krávy na 1. laktaci, do 200. laktačního dne; n = 79). a skupina B (krávy na 4. a vyšší laktaci, do 200. dne laktace; n = 75). Hodnotilo se: obsah bílkovin (%), obsah kaseinu (%), obsah močoviny (mg/100 ml), titrační kyselost (SH), aktivní kyselost (pH), syřitelnost (s), kvalita sýřeniny (tř.). Dojnice skupiny A vykázaly statisticky průkazně nižší (P<0,05) obsah bílkovin (3,13 %) než krávy ze skupiny B (3,25 %). Dále byl zjištěn u dojnic A statisticky průkazně nižší obsah močoviny (30,61 mg/ 100 ml mléka) oproti dojnicím ze skupiny B (32,8 mg/ 100 ml mléka), stejně jako pH mléka bylo od krav ze skupiny A statisticky průkazně nižší (P<0,05) (pH = 6,69) oproti skupině B (pH = 6,76). Také u syřitelnosti byla hodnota u mléka ze skupiny A statisticky průk

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník souhrnů sdělení XXXIV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7375-157-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    14

  • Publisher name

    Ediční středisko

  • Place of publication

    MZLU v Brně

  • Event location

    MZLU v Brně

  • Event date

    Mar 5, 2008

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article