All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The evaluation of effects of chosen technological properties on rennet coagulation time

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00140617" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00140617 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zhodnocení vlivu vybraných technologických vlastností na syřitelnost mléka

  • Original language description

    K experimentu bylo použito mléko krav holštýnského plemene na 1. laktaci chovaných na ŠZP Žabčice. Krávy byly ustájeny ve stejné stáji a krmeny shodnou krmnou dávkou. Vzorky mléka byly odebírány pomocí zařízení pro odběr vzorků pro kontrolu užitkovosti.Zjišťovala se syřitelnost (s), třída sýřeniny (třída), aktivní kyselost (pH), titrační kyselost (SH), obsah bílkovin (%), močovina (mg/100 ml mléka). Soubor vzorků byl rozdělen do dvou skupin podle syřitelnosti: skupina I. (lepší syřitelnost, CS do 200 s.; n = 40), skupina II. (horší syřitelnost, CS nad 200 s.; n = 40). V našem experimentu jsme zjistili vysoce statisticky průkazné rozdíly (P<0,01) mezi skupinami I. (lepší syřitelnost) a II. (horší syřitelnost) u aktivní kyselosti (pH 6,68; 6,78), titrační kyselosti (7,12; 6,86 SH) a kvalita sýřeniny (třída 1,80; 2,48). U obsahu bílkovin (%) a močoviny (mg/100 ml mléka) byly rozdíly statisticky neprůkazné.

  • Czech name

    Zhodnocení vlivu vybraných technologických vlastností na syřitelnost mléka

  • Czech description

    K experimentu bylo použito mléko krav holštýnského plemene na 1. laktaci chovaných na ŠZP Žabčice. Krávy byly ustájeny ve stejné stáji a krmeny shodnou krmnou dávkou. Vzorky mléka byly odebírány pomocí zařízení pro odběr vzorků pro kontrolu užitkovosti.Zjišťovala se syřitelnost (s), třída sýřeniny (třída), aktivní kyselost (pH), titrační kyselost (SH), obsah bílkovin (%), močovina (mg/100 ml mléka). Soubor vzorků byl rozdělen do dvou skupin podle syřitelnosti: skupina I. (lepší syřitelnost, CS do 200 s.; n = 40), skupina II. (horší syřitelnost, CS nad 200 s.; n = 40). V našem experimentu jsme zjistili vysoce statisticky průkazné rozdíly (P<0,01) mezi skupinami I. (lepší syřitelnost) a II. (horší syřitelnost) u aktivní kyselosti (pH 6,68; 6,78), titrační kyselosti (7,12; 6,86 SH) a kvalita sýřeniny (třída 1,80; 2,48). U obsahu bílkovin (%) a močoviny (mg/100 ml mléka) byly rozdíly statisticky neprůkazné.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků VI

  • ISBN

    978-80-7375-300-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně, Zemědělská 1, Brno 613 00

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article