Effect of calcium and protein content in milk on rennet coagulation time and curd quality during the summer and autumn period
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00217481" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00217481 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv obsahu vápníku a bílkovin mléka na syřitelnost a kvalitu sýřeniny v průběhu léta a podzimu
Original language description
V průběhu období od 1. června do 31. listopadu 2013 byly analyzovány bazénové vzorky mléka (n = 183), které byly odebírány každodenně a reprezentovaly ranní dojení. Bazénové vzorky mléka pocházely od holštýnských dojnic, které jsou chovány na Školním zemědělském podniku v Žabčicích. Krávy byly po celé období sledování krmeny ad libitum a nacházely se na různých laktacích.Za sledované období byl zjištěn statisticky průkazný vztah, kdy se vzrůstajícím obsah bílkovin ve vzorku mléka se zvyšovala kvalita sýřeniny (r = -0,17, P < 0,05). Dále bylo zjištěno, že se zvyšujícím obsahem vápníku, klesala doba potřebná ke koagulaci bílkovin (r = -0,25, P < 0,01). S cílem zhodnotit vliv obsahu vápníku a bílkovin na sýřitelnost a kvalitu sýřeniny v průběhu léta a podzimu byly analyzovány bazénové vzorky mléka. Pokud obsah bílkovin ve vzorcích mléka vzrůstal, zlepšovala se i kvalita sýřeniny. A s rostoucím obsah vápníku, klesala doba potřebná ke koagulaci bílkovin. Tato práce potvrzuje, že obsah bílko
Czech name
Vliv obsahu vápníku a bílkovin mléka na syřitelnost a kvalitu sýřeniny v průběhu léta a podzimu
Czech description
V průběhu období od 1. června do 31. listopadu 2013 byly analyzovány bazénové vzorky mléka (n = 183), které byly odebírány každodenně a reprezentovaly ranní dojení. Bazénové vzorky mléka pocházely od holštýnských dojnic, které jsou chovány na Školním zemědělském podniku v Žabčicích. Krávy byly po celé období sledování krmeny ad libitum a nacházely se na různých laktacích.Za sledované období byl zjištěn statisticky průkazný vztah, kdy se vzrůstajícím obsah bílkovin ve vzorku mléka se zvyšovala kvalita sýřeniny (r = -0,17, P < 0,05). Dále bylo zjištěno, že se zvyšujícím obsahem vápníku, klesala doba potřebná ke koagulaci bílkovin (r = -0,25, P < 0,01). S cílem zhodnotit vliv obsahu vápníku a bílkovin na sýřitelnost a kvalitu sýřeniny v průběhu léta a podzimu byly analyzovány bazénové vzorky mléka. Pokud obsah bílkovin ve vzorcích mléka vzrůstal, zlepšovala se i kvalita sýřeniny. A s rostoucím obsah vápníku, klesala doba potřebná ke koagulaci bílkovin. Tato práce potvrzuje, že obsah bílko
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XI.
ISBN
978-80-7375-970-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
45-47
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně, Zemědělská 1,613 00 Brno
Place of publication
Brno
Event location
Mendelova univerzita v Brně
Event date
May 15, 2014
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—