All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of calcium and protein content in milk on rennet coagulation time and curd quality during the summer and autumn period

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00217481" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00217481 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv obsahu vápníku a bílkovin mléka na syřitelnost a kvalitu sýřeniny v průběhu léta a podzimu

  • Original language description

    V průběhu období od 1. června do 31. listopadu 2013 byly analyzovány bazénové vzorky mléka (n = 183), které byly odebírány každodenně a reprezentovaly ranní dojení. Bazénové vzorky mléka pocházely od holštýnských dojnic, které jsou chovány na Školním zemědělském podniku v Žabčicích. Krávy byly po celé období sledování krmeny ad libitum a nacházely se na různých laktacích.Za sledované období byl zjištěn statisticky průkazný vztah, kdy se vzrůstajícím obsah bílkovin ve vzorku mléka se zvyšovala kvalita sýřeniny (r = -0,17, P < 0,05). Dále bylo zjištěno, že se zvyšujícím obsahem vápníku, klesala doba potřebná ke koagulaci bílkovin (r = -0,25, P < 0,01). S cílem zhodnotit vliv obsahu vápníku a bílkovin na sýřitelnost a kvalitu sýřeniny v průběhu léta a podzimu byly analyzovány bazénové vzorky mléka. Pokud obsah bílkovin ve vzorcích mléka vzrůstal, zlepšovala se i kvalita sýřeniny. A s rostoucím obsah vápníku, klesala doba potřebná ke koagulaci bílkovin. Tato práce potvrzuje, že obsah bílko

  • Czech name

    Vliv obsahu vápníku a bílkovin mléka na syřitelnost a kvalitu sýřeniny v průběhu léta a podzimu

  • Czech description

    V průběhu období od 1. června do 31. listopadu 2013 byly analyzovány bazénové vzorky mléka (n = 183), které byly odebírány každodenně a reprezentovaly ranní dojení. Bazénové vzorky mléka pocházely od holštýnských dojnic, které jsou chovány na Školním zemědělském podniku v Žabčicích. Krávy byly po celé období sledování krmeny ad libitum a nacházely se na různých laktacích.Za sledované období byl zjištěn statisticky průkazný vztah, kdy se vzrůstajícím obsah bílkovin ve vzorku mléka se zvyšovala kvalita sýřeniny (r = -0,17, P < 0,05). Dále bylo zjištěno, že se zvyšujícím obsahem vápníku, klesala doba potřebná ke koagulaci bílkovin (r = -0,25, P < 0,01). S cílem zhodnotit vliv obsahu vápníku a bílkovin na sýřitelnost a kvalitu sýřeniny v průběhu léta a podzimu byly analyzovány bazénové vzorky mléka. Pokud obsah bílkovin ve vzorcích mléka vzrůstal, zlepšovala se i kvalita sýřeniny. A s rostoucím obsah vápníku, klesala doba potřebná ke koagulaci bílkovin. Tato práce potvrzuje, že obsah bílko

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XI.

  • ISBN

    978-80-7375-970-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    45-47

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně, Zemědělská 1,613 00 Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Mendelova univerzita v Brně

  • Event date

    May 15, 2014

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article