Influence of the producer and other factors on microbial counts in dry fermented sausage "Poličan
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00145093" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00145093 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv výrobce a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku "Poličan"
Original language description
Cílem práce bylo posoudit vliv výrobce (1, 2) a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku typu " Poličan", a to při různých teplotách skladování. (pokojová teplota - 25°C, chladnička - 6° C). U každého vzorku se hodnotil okraj a střed. Z mikrobiologických ukazatelů byl sledován CPM, počet kvasinek a plísní, bakterií mléčného kvašení, koliformních mikroorganismů a enterokoků. U salámu výrobce 2 byl v porovnání s výrobcem 1 zjištěn vyšší(P<0,01) počet enterokoků a nižší(P<0,01) CPM a počet bakterií mléčného kvašení. Koliformní mikroorganismy, plísně a kvasinky nebyly detekovány v žádném z výrobků po celou dobu sledování. Teplota skladování měla vliv (P<0,01) pouze na počet bakterií mléčného kvašení.
Czech name
Vliv výrobce a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku "Poličan"
Czech description
Cílem práce bylo posoudit vliv výrobce (1, 2) a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku typu " Poličan", a to při různých teplotách skladování. (pokojová teplota - 25°C, chladnička - 6° C). U každého vzorku se hodnotil okraj a střed. Z mikrobiologických ukazatelů byl sledován CPM, počet kvasinek a plísní, bakterií mléčného kvašení, koliformních mikroorganismů a enterokoků. U salámu výrobce 2 byl v porovnání s výrobcem 1 zjištěn vyšší(P<0,01) počet enterokoků a nižší(P<0,01) CPM a počet bakterií mléčného kvašení. Koliformní mikroorganismy, plísně a kvasinky nebyly detekovány v žádném z výrobků po celou dobu sledování. Teplota skladování měla vliv (P<0,01) pouze na počet bakterií mléčného kvašení.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny, Konference s mezinárodní účastí o hygieně a technologii potravin.
ISBN
978-80-7305-081-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
VFU
Place of publication
Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—