All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of the producer and other factors on microbial counts in dry fermented sausage "Poličan

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00145093" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00145093 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv výrobce a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku "Poličan"

  • Original language description

    Cílem práce bylo posoudit vliv výrobce (1, 2) a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku typu " Poličan", a to při různých teplotách skladování. (pokojová teplota - 25°C, chladnička - 6° C). U každého vzorku se hodnotil okraj a střed. Z mikrobiologických ukazatelů byl sledován CPM, počet kvasinek a plísní, bakterií mléčného kvašení, koliformních mikroorganismů a enterokoků. U salámu výrobce 2 byl v porovnání s výrobcem 1 zjištěn vyšší(P<0,01) počet enterokoků a nižší(P<0,01) CPM a počet bakterií mléčného kvašení. Koliformní mikroorganismy, plísně a kvasinky nebyly detekovány v žádném z výrobků po celou dobu sledování. Teplota skladování měla vliv (P<0,01) pouze na počet bakterií mléčného kvašení.

  • Czech name

    Vliv výrobce a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku "Poličan"

  • Czech description

    Cílem práce bylo posoudit vliv výrobce (1, 2) a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku typu " Poličan", a to při různých teplotách skladování. (pokojová teplota - 25°C, chladnička - 6° C). U každého vzorku se hodnotil okraj a střed. Z mikrobiologických ukazatelů byl sledován CPM, počet kvasinek a plísní, bakterií mléčného kvašení, koliformních mikroorganismů a enterokoků. U salámu výrobce 2 byl v porovnání s výrobcem 1 zjištěn vyšší(P<0,01) počet enterokoků a nižší(P<0,01) CPM a počet bakterií mléčného kvašení. Koliformní mikroorganismy, plísně a kvasinky nebyly detekovány v žádném z výrobků po celou dobu sledování. Teplota skladování měla vliv (P<0,01) pouze na počet bakterií mléčného kvašení.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny, Konference s mezinárodní účastí o hygieně a technologii potravin.

  • ISBN

    978-80-7305-081-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • Publisher name

    VFU

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article