Microbiology of product from dried and crushed edible insects during storage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F18%3A43913282" target="_blank" >RIV/62156489:43210/18:43913282 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2018" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2018</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikrobiologie výrobku ze sušeného a drceného jedlého hmyzu v průběhu skladování
Original language description
Z našich výsledků je patrné, že hmyzí moučka je mikrobiologicky velmi stálý materiál. Při pokojové teplotě došlo po 5 měsících skladování pouze k mírnému nárůstu celkového počtu mikroorganismů, a to na hodnotu 19 KTJ/g, zatímco ostatní sledované skupiny mikroorganismů nebyly detekovány. Právě z tohoto důvodu se jeví jako nejvhodnější teplota pro skladování 22 - 23 oC. Vzhledem k malému množství odborných publikací vztahujících se k dané problematice je nutné se tomuto tématu i nadále věnovat.
Czech name
Mikrobiologie výrobku ze sušeného a drceného jedlého hmyzu v průběhu skladování
Czech description
Z našich výsledků je patrné, že hmyzí moučka je mikrobiologicky velmi stálý materiál. Při pokojové teplotě došlo po 5 měsících skladování pouze k mírnému nárůstu celkového počtu mikroorganismů, a to na hodnotu 19 KTJ/g, zatímco ostatní sledované skupiny mikroorganismů nebyly detekovány. Právě z tohoto důvodu se jeví jako nejvhodnější teplota pro skladování 22 - 23 oC. Vzhledem k malému množství odborných publikací vztahujících se k dané problematice je nutné se tomuto tématu i nadále věnovat.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLIV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-542-8
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
4
Pages from-to
171-174
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Feb 28, 2018
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—