All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microbiological analysis of cheese bought in cheese-shops in Brno

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00199031" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00199031 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikrobiologická analýza sýrů zakoupených ve specializovaných prodejnách v Brně

  • Original language description

    Tato práce pojednává o různých druzích sýrů, jež byly zakoupeny v brněnských prodejnách a následně podrobeny mikrobiologické analýze. U dvanácti vzorků byly stanoveny tyto skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kvašení, enterokoky, koliformní bakterie, psychrotrofní mikroorganismy, kvasinky a plísně. Všechny vzorky se ukázaly jako uspokojivé v počtech bakterií mléčného kvašení, které jsou nezbytné pro výrobu, vlastnosti a kvalitu sýra. Některé vzorky však obsahovaly vysoké počty koliformních bakterií, kvasinek a plísní, které indikují špatnou hygienu procesu výroby, manipulace a skladování.

  • Czech name

    Mikrobiologická analýza sýrů zakoupených ve specializovaných prodejnách v Brně

  • Czech description

    Tato práce pojednává o různých druzích sýrů, jež byly zakoupeny v brněnských prodejnách a následně podrobeny mikrobiologické analýze. U dvanácti vzorků byly stanoveny tyto skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kvašení, enterokoky, koliformní bakterie, psychrotrofní mikroorganismy, kvasinky a plísně. Všechny vzorky se ukázaly jako uspokojivé v počtech bakterií mléčného kvašení, které jsou nezbytné pro výrobu, vlastnosti a kvalitu sýra. Některé vzorky však obsahovaly vysoké počty koliformních bakterií, kvasinek a plísní, které indikují špatnou hygienu procesu výroby, manipulace a skladování.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technological processes and composition of dairy products enabling extension of shelf-life, enhancing of safety or enhancing of nutrition and health benefits by means of bioactive compounds naturally occurring in foods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXIX. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013

  • ISBN

    978-80-7375-705-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    11

  • Pages from-to

    292-302

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Mendelova univerzita v Brně

  • Event date

    Feb 27, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article