Microbiological analysis of cheese bought in cheese-shops in Brno
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00199031" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00199031 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikrobiologická analýza sýrů zakoupených ve specializovaných prodejnách v Brně
Original language description
Tato práce pojednává o různých druzích sýrů, jež byly zakoupeny v brněnských prodejnách a následně podrobeny mikrobiologické analýze. U dvanácti vzorků byly stanoveny tyto skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kvašení, enterokoky, koliformní bakterie, psychrotrofní mikroorganismy, kvasinky a plísně. Všechny vzorky se ukázaly jako uspokojivé v počtech bakterií mléčného kvašení, které jsou nezbytné pro výrobu, vlastnosti a kvalitu sýra. Některé vzorky však obsahovaly vysoké počty koliformních bakterií, kvasinek a plísní, které indikují špatnou hygienu procesu výroby, manipulace a skladování.
Czech name
Mikrobiologická analýza sýrů zakoupených ve specializovaných prodejnách v Brně
Czech description
Tato práce pojednává o různých druzích sýrů, jež byly zakoupeny v brněnských prodejnách a následně podrobeny mikrobiologické analýze. U dvanácti vzorků byly stanoveny tyto skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kvašení, enterokoky, koliformní bakterie, psychrotrofní mikroorganismy, kvasinky a plísně. Všechny vzorky se ukázaly jako uspokojivé v počtech bakterií mléčného kvašení, které jsou nezbytné pro výrobu, vlastnosti a kvalitu sýra. Některé vzorky však obsahovaly vysoké počty koliformních bakterií, kvasinek a plísní, které indikují špatnou hygienu procesu výroby, manipulace a skladování.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technological processes and composition of dairy products enabling extension of shelf-life, enhancing of safety or enhancing of nutrition and health benefits by means of bioactive compounds naturally occurring in foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XXXIX. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013
ISBN
978-80-7375-705-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
11
Pages from-to
292-302
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Mendelova univerzita v Brně
Event date
Feb 27, 2013
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—