All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The microbiological and sensory qualities of yoghurts and their changes during of "best before" date.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00146625" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00146625 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikrobiologické a senzorické vlastnosti jogurtů a jejich změny po uplynutí doby minimální trvanlivosti

  • Original language description

    Cílem práce bylo na základě mikrobiologických a senzorických parametrů posoudit v průběhu doby trvanlivosti kvalitu vybraných bílých jogurtů. Vzorky jogurtů pro mikrobiologické a senzorické hodnocení byly dodány mlékárnou Olma, a.s. Olomouc. Vybrané bíléjogurty Revital Active (s přídavkem probiotické kultury Bifidobacterium sp., Lactobacillus acidophilus a Lactobacillus rhamnosus), Klasik, Bio jogurt Via Natur, Silueta light (0,1% tuku, bez cukru) a Florian byly hodnoceny na základě zvolených parametrův čerstvém stavu a po uplynutí doby spotřeby. Ve vzorcích jogurtů byly stanovovány tyto skupiny mikroorganismů: Celkový počet mikroorganismů (CPM) na PCA agaru se sušeným mlékem (Biokar Diagnostics, France) při 30 °C za 72 hod., bakterie mléčného kysánína MRS agaru (Biokar Diagnostics, France) při 37 °C za 72 hod., plísně a kvasinky na agaru s kvasničným extraktem, glukózou a chloramfenikolem při 25 °C za 72 - 120 hod. (Biokar Diagnostics, France), koliformní bakterie na VRBL agaru (Bi

  • Czech name

    Mikrobiologické a senzorické vlastnosti jogurtů a jejich změny po uplynutí doby minimální trvanlivosti

  • Czech description

    Cílem práce bylo na základě mikrobiologických a senzorických parametrů posoudit v průběhu doby trvanlivosti kvalitu vybraných bílých jogurtů. Vzorky jogurtů pro mikrobiologické a senzorické hodnocení byly dodány mlékárnou Olma, a.s. Olomouc. Vybrané bíléjogurty Revital Active (s přídavkem probiotické kultury Bifidobacterium sp., Lactobacillus acidophilus a Lactobacillus rhamnosus), Klasik, Bio jogurt Via Natur, Silueta light (0,1% tuku, bez cukru) a Florian byly hodnoceny na základě zvolených parametrův čerstvém stavu a po uplynutí doby spotřeby. Ve vzorcích jogurtů byly stanovovány tyto skupiny mikroorganismů: Celkový počet mikroorganismů (CPM) na PCA agaru se sušeným mlékem (Biokar Diagnostics, France) při 30 °C za 72 hod., bakterie mléčného kysánína MRS agaru (Biokar Diagnostics, France) při 37 °C za 72 hod., plísně a kvasinky na agaru s kvasničným extraktem, glukózou a chloramfenikolem při 25 °C za 72 - 120 hod. (Biokar Diagnostics, France), koliformní bakterie na VRBL agaru (Bi

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    57

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    167-176

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database