All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antioxidant activity of superoxide dismutase in spring barley grain

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00152630" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00152630 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antioxidační aktivita enzymu superoxiddismutasy v zrnu ječmene jarního

  • Original language description

    Aktivita antioxidačního enzymu superoxiddismutasy (SOD) byla stanovena u vzorků zrna 12 odrůd a linií ječmene jarního vypěstovaného na dvou lokalitách (Žabčice, Kroměříž). V roce 2005, 2007 a 2008 polní pokusy byly založeny na lokalitě Žabčice ve dvou systémech pěstování (s aplikací pesticidů, bez aplikace pesticidů) a na lokalitě Kroměříž bez aplikace pesticidu. Aktivita SOD byla průkazně ovlivněna odrůdami/liniemi, lokalitami, roky a jejich interakcemi. Způsob ošetření neměl statisticky významný vlivna aktivitu SOD. Významně vyšší aktivita SOD (P = 0,05) byla u bezpluché linie KM 1057 (143 U.g-1 v sušině) oproti celému souboru z obou lokalit pěstování. Naopak významně nižší aktivitu měla bezpluchá odrůda Merlin (62 U.g-1 v sušině) ve srovnání s ostatními odrůdami/liniemi. Sladovnické odrůdy doporučené pro výrobu Českého piva Bojos a Tolar měly rovněž vyšší aktivitu SOD v zrnu.

  • Czech name

    Antioxidační aktivita enzymu superoxiddismutasy v zrnu ječmene jarního

  • Czech description

    Aktivita antioxidačního enzymu superoxiddismutasy (SOD) byla stanovena u vzorků zrna 12 odrůd a linií ječmene jarního vypěstovaného na dvou lokalitách (Žabčice, Kroměříž). V roce 2005, 2007 a 2008 polní pokusy byly založeny na lokalitě Žabčice ve dvou systémech pěstování (s aplikací pesticidů, bez aplikace pesticidů) a na lokalitě Kroměříž bez aplikace pesticidu. Aktivita SOD byla průkazně ovlivněna odrůdami/liniemi, lokalitami, roky a jejich interakcemi. Způsob ošetření neměl statisticky významný vlivna aktivitu SOD. Významně vyšší aktivita SOD (P = 0,05) byla u bezpluché linie KM 1057 (143 U.g-1 v sušině) oproti celému souboru z obou lokalit pěstování. Naopak významně nižší aktivitu měla bezpluchá odrůda Merlin (62 U.g-1 v sušině) ve srovnání s ostatními odrůdami/liniemi. Sladovnické odrůdy doporučené pro výrobu Českého piva Bojos a Tolar měly rovněž vyšší aktivitu SOD v zrnu.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Kvasný průmysl : časopis pro výrobu nápojů a biochemické technologie = Fermentation industry - Gärungsindusrie

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    56

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database