All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sensory quality of goat chesses

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00160637" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00160637 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Organoleptiká kvalita kozích sýrů

  • Original language description

    Pro senzorickou analýzu byly použity sýry z různých farem. Hodnoceny byly odbornou komisí v rámci semináře o farmářské výrobě sýrů a kysaných mléčných výrobcích. Podle očekávání byly dobře hodnoceny především sýry ochucené. U těchto vzorků obsahující složka omezila vůni a chuť po kozině, které jsou při vyšší intenzitě nepříjemné.Na základě výsledků senzorického hodnocení je patrné, že v oblasti hodnocení kozích sýrů nemáme tolik zkušeností jako se sýry z mléka kravského, hojně rozšířených na našem trhu.Je jisté, že výroba kozích sýrů půjde do popředí zájmu. Každá senzorická analýza je nezbytným krokem vedoucím k zlepšování kvality výrobků. Je proto nutné se oblastí senzorického hodnocení výrobků z kozího mléka zabývat častěji.

  • Czech name

    Organoleptiká kvalita kozích sýrů

  • Czech description

    Pro senzorickou analýzu byly použity sýry z různých farem. Hodnoceny byly odbornou komisí v rámci semináře o farmářské výrobě sýrů a kysaných mléčných výrobcích. Podle očekávání byly dobře hodnoceny především sýry ochucené. U těchto vzorků obsahující složka omezila vůni a chuť po kozině, které jsou při vyšší intenzitě nepříjemné.Na základě výsledků senzorického hodnocení je patrné, že v oblasti hodnocení kozích sýrů nemáme tolik zkušeností jako se sýry z mléka kravského, hojně rozšířených na našem trhu.Je jisté, že výroba kozích sýrů půjde do popředí zájmu. Každá senzorická analýza je nezbytným krokem vedoucím k zlepšování kvality výrobků. Je proto nutné se oblastí senzorického hodnocení výrobků z kozího mléka zabývat častěji.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků

  • ISBN

    978-80-7375-402-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    42-44

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Zemědělská 1, 613 00 Brno

  • Event location

    Mendelu v Brně

  • Event date

    Jan 1, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article