All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

SENSORIC COMPARISON OF FRESH GOAT CHEES FROM CONVENTIONAL AND ORGANIC FARMS

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00184986" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00184986 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Senzorické srovnání čerstvých kozích sýrů z konvenční a ekologické farmy

  • Original language description

    Cílem práce bylo sledování vybraných senzorických ukazatelů v čerstvých kozích sýrech ze dvou chovů (konvenčního A a ekologického B) v průběhu laktace v roce 2008, 2009 a 2010 a jejich vzájemné porovnání. U vzorků byly hodnoceny skupinou odborných hodnotitelů, vzhled, konzistence, vůně a chuť a dále přítomné vady. Článek shrnuje pouze porovnání senzorických parametrů a poukazuje na možnou souvislost se zastoupením jednotlivých mikroorganismů. Ze senzorického profilu čerstvých sýrů vyplývají rozdíly v některých deskriptorech, ale obecně lze soudit, že sýry z konvenčního zemědělství byly hodnoceny mnohem lépe než sýry z ekologické farmy.

  • Czech name

    Senzorické srovnání čerstvých kozích sýrů z konvenční a ekologické farmy

  • Czech description

    Cílem práce bylo sledování vybraných senzorických ukazatelů v čerstvých kozích sýrech ze dvou chovů (konvenčního A a ekologického B) v průběhu laktace v roce 2008, 2009 a 2010 a jejich vzájemné porovnání. U vzorků byly hodnoceny skupinou odborných hodnotitelů, vzhled, konzistence, vůně a chuť a dále přítomné vady. Článek shrnuje pouze porovnání senzorických parametrů a poukazuje na možnou souvislost se zastoupením jednotlivých mikroorganismů. Ze senzorického profilu čerstvých sýrů vyplývají rozdíly v některých deskriptorech, ale obecně lze soudit, že sýry z konvenčního zemědělství byly hodnoceny mnohem lépe než sýry z ekologické farmy.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXVIII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny

  • ISBN

    978-80-7375-601-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    143-149

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Mendelova univerzita v Brně

  • Event date

    Mar 1, 2012

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article