SENSORIC COMPARISON OF FRESH GOAT CHEES FROM CONVENTIONAL AND ORGANIC FARMS
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00184986" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00184986 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorické srovnání čerstvých kozích sýrů z konvenční a ekologické farmy
Original language description
Cílem práce bylo sledování vybraných senzorických ukazatelů v čerstvých kozích sýrech ze dvou chovů (konvenčního A a ekologického B) v průběhu laktace v roce 2008, 2009 a 2010 a jejich vzájemné porovnání. U vzorků byly hodnoceny skupinou odborných hodnotitelů, vzhled, konzistence, vůně a chuť a dále přítomné vady. Článek shrnuje pouze porovnání senzorických parametrů a poukazuje na možnou souvislost se zastoupením jednotlivých mikroorganismů. Ze senzorického profilu čerstvých sýrů vyplývají rozdíly v některých deskriptorech, ale obecně lze soudit, že sýry z konvenčního zemědělství byly hodnoceny mnohem lépe než sýry z ekologické farmy.
Czech name
Senzorické srovnání čerstvých kozích sýrů z konvenční a ekologické farmy
Czech description
Cílem práce bylo sledování vybraných senzorických ukazatelů v čerstvých kozích sýrech ze dvou chovů (konvenčního A a ekologického B) v průběhu laktace v roce 2008, 2009 a 2010 a jejich vzájemné porovnání. U vzorků byly hodnoceny skupinou odborných hodnotitelů, vzhled, konzistence, vůně a chuť a dále přítomné vady. Článek shrnuje pouze porovnání senzorických parametrů a poukazuje na možnou souvislost se zastoupením jednotlivých mikroorganismů. Ze senzorického profilu čerstvých sýrů vyplývají rozdíly v některých deskriptorech, ale obecně lze soudit, že sýry z konvenčního zemědělství byly hodnoceny mnohem lépe než sýry z ekologické farmy.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XXXVIII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
ISBN
978-80-7375-601-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
143-149
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Mendelova univerzita v Brně
Event date
Mar 1, 2012
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—