The use of yeast culture in feeding of dairy cows
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00161627" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00161627 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití kvasinkové kultury ve výživě laktujících dojnic
Original language description
Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku kvasinkové kultury Sacharomyces cerevisiae (CNCM I - 1077) ve směsné krmné dávce s vyšším podílem škrobu na ovlivnění bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období s užitkovostí 9 000 litrů. Krmnádieta obsahovala 18 kg kukuřičné siláže dobré kvality s vyšším obsahem sušiny, 6 kg vojtěškové siláže; 5 kg siláže z celých rostlin hrachu, 3 kg silážovaného mechanicky upraveného vlhkého kukuřičného zrna, 1 kg lučního sena, 1 kg řepkových pokrutin, 4 kgpivovarského mláta a 8 kg produkční směsi. Do pokusu bylo zařazeno celkem 12 dojnic, z toho šest bylo v kontrolní a šest v pokusné skupině. Kvasinková kultura s Sacharomyces cerevisiae byla dojnicím přidávána v pokusné skupině zamíchaná do produkční směsi v dávce 2,8*1010 cfu/den a krávu. TMR obsahovala vyšší koncentraci škrobu (27,42 % in 1 kg of DM), poměr škrobu : WSC byl vysoký (7,55:1), titrační kyselost (KVV) vodního výluhu TMR byla rovněž vysoká (1090 mg KOH.100 g-1). Hodnota pH
Czech name
Využití kvasinkové kultury ve výživě laktujících dojnic
Czech description
Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku kvasinkové kultury Sacharomyces cerevisiae (CNCM I - 1077) ve směsné krmné dávce s vyšším podílem škrobu na ovlivnění bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období s užitkovostí 9 000 litrů. Krmnádieta obsahovala 18 kg kukuřičné siláže dobré kvality s vyšším obsahem sušiny, 6 kg vojtěškové siláže; 5 kg siláže z celých rostlin hrachu, 3 kg silážovaného mechanicky upraveného vlhkého kukuřičného zrna, 1 kg lučního sena, 1 kg řepkových pokrutin, 4 kgpivovarského mláta a 8 kg produkční směsi. Do pokusu bylo zařazeno celkem 12 dojnic, z toho šest bylo v kontrolní a šest v pokusné skupině. Kvasinková kultura s Sacharomyces cerevisiae byla dojnicím přidávána v pokusné skupině zamíchaná do produkční směsi v dávce 2,8*1010 cfu/den a krávu. TMR obsahovala vyšší koncentraci škrobu (27,42 % in 1 kg of DM), poměr škrobu : WSC byl vysoký (7,55:1), titrační kyselost (KVV) vodního výluhu TMR byla rovněž vysoká (1090 mg KOH.100 g-1). Hodnota pH
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis : Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Volume of the periodical
LVIII
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
8
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—