All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Yeast culture Saccharomyces cerevisiae (Strain 47) like a manipulator of rumen fermentation of dairy cows in postpartal period.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00001729" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00001729 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae (kmen 47) jako manipulátor bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období.

  • Original language description

    Cílem práce bylo posoudit vliv kvasinkové kultury v krmné dávce na ovlivnění bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období. Do pokusu bylo zařazeno celkem 12 dojnic, z toho 6 bylo v kontrolní a 6 v pokusné skupině. Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae byla přidána dojnicím v pokusné skupině v dávce 6 g/ks a den zamíchaná v produkční směsi. Přídavek kvasinkového preparátu v dávce 6 kg/den statisticky významně zvýšil denní tvorbu TMK a snížil množství amoniaku. Statisticky významnérozdíly (P <0,05) byly zjištěny mezi průměrnými hodnotami nálevníků. Statisticky nevýznamné rozdíly (P<0,05) byly nalezeny u hodnoty pH. Významné rozdíly byly také nalezeny v relativním zastoupení podílu kyseliny propionové a máselné ze sumy ruminálníchTMK.

  • Czech name

    Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae (kmen 47) jako manipulátor bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období.

  • Czech description

    Cílem práce bylo posoudit vliv kvasinkové kultury v krmné dávce na ovlivnění bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období. Do pokusu bylo zařazeno celkem 12 dojnic, z toho 6 bylo v kontrolní a 6 v pokusné skupině. Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae byla přidána dojnicím v pokusné skupině v dávce 6 g/ks a den zamíchaná v produkční směsi. Přídavek kvasinkového preparátu v dávce 6 kg/den statisticky významně zvýšil denní tvorbu TMK a snížil množství amoniaku. Statisticky významnérozdíly (P <0,05) byly zjištěny mezi průměrnými hodnotami nálevníků. Statisticky nevýznamné rozdíly (P<0,05) byly nalezeny u hodnoty pH. Významné rozdíly byly také nalezeny v relativním zastoupení podílu kyseliny propionové a máselné ze sumy ruminálníchTMK.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    53

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    27-34

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database