All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use of FT NIR spectroscopy in dairying

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00168411" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00168411 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití NIR spektroskopie v mlékárenství

  • Original language description

    Stanovení hlavních složek potravin analytickými metodami je většinou zdlouhavé a velmi drahé. Rychlé nedestruktivní analýzy NIR překonávají nevýhody klasických metod. Již bylo dokázáno, že NIR analýza je jednoduchá a přesná, s jejíž pomocí můžeme stanovit široké spektrum organických složek potravin, krmiv, produktů a souvisejících materiálů. Technika je vhodná také, pro kontrolu on-line procesů. Praktické použití NIR spektroskopie v mlékárenském průmyslu je zaměřeno hlavně na stanovení majoritních složek (sušiny, tuku, bílkovin, laktosy).

  • Czech name

    Využití NIR spektroskopie v mlékárenství

  • Czech description

    Stanovení hlavních složek potravin analytickými metodami je většinou zdlouhavé a velmi drahé. Rychlé nedestruktivní analýzy NIR překonávají nevýhody klasických metod. Již bylo dokázáno, že NIR analýza je jednoduchá a přesná, s jejíž pomocí můžeme stanovit široké spektrum organických složek potravin, krmiv, produktů a souvisejících materiálů. Technika je vhodná také, pro kontrolu on-line procesů. Praktické použití NIR spektroskopie v mlékárenském průmyslu je zaměřeno hlavně na stanovení majoritních složek (sušiny, tuku, bílkovin, laktosy).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    66

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    43-45

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database