Use of FT NIR spectroscopy in dairying
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00168411" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00168411 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití NIR spektroskopie v mlékárenství
Original language description
Stanovení hlavních složek potravin analytickými metodami je většinou zdlouhavé a velmi drahé. Rychlé nedestruktivní analýzy NIR překonávají nevýhody klasických metod. Již bylo dokázáno, že NIR analýza je jednoduchá a přesná, s jejíž pomocí můžeme stanovit široké spektrum organických složek potravin, krmiv, produktů a souvisejících materiálů. Technika je vhodná také, pro kontrolu on-line procesů. Praktické použití NIR spektroskopie v mlékárenském průmyslu je zaměřeno hlavně na stanovení majoritních složek (sušiny, tuku, bílkovin, laktosy).
Czech name
Využití NIR spektroskopie v mlékárenství
Czech description
Stanovení hlavních složek potravin analytickými metodami je většinou zdlouhavé a velmi drahé. Rychlé nedestruktivní analýzy NIR překonávají nevýhody klasických metod. Již bylo dokázáno, že NIR analýza je jednoduchá a přesná, s jejíž pomocí můžeme stanovit široké spektrum organických složek potravin, krmiv, produktů a souvisejících materiálů. Technika je vhodná také, pro kontrolu on-line procesů. Praktické použití NIR spektroskopie v mlékárenském průmyslu je zaměřeno hlavně na stanovení majoritních složek (sušiny, tuku, bílkovin, laktosy).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
66
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
43-45
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—