METABOLIC ACTIVITY OF CHOSEN MICROORGANISMS IN COW AND GOAT MILK
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00170561" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00170561 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metabolická aktivita vybraných mikroorganismů v kravském a kozím mléce
Original language description
Cílem této práce bylo zjistit dynamiku růstu vybraných druhů bakterií ve vzorcích kozího a kravského pasterovaného mléka. Dále stanovit v daných vzorcích produkci oxidu uhličitého, etanu a etylenu. Ve vzorcích kozího a kravského syrového a pasterovanéhomléka byly zjištěny počty významných skupin mikroorganismů (celkový počet mikroorganismů, koliformní bakterie a enterokoky). Dále byl zjištěn podíl těchto mikroorganismů respektive jejich metabolické aktivity na kažení vybraných produktů. Vzorky mléka byly inokulovány vybranými mikroorganismy (Enterococcus faecium, Pseudomonas fluorescens, Enterobacter aerogenes, Escherichia coli). Čisté kultury mikroorganismů pro inokulaci vzorků byly pořízeny z České sbírky mikroorganismů (CCM). V průběhu jejich kultivace (3 dny) při 6, 25 a 30 °C byly podle norem nebo doporučení stanovovány jejich počty. U vzorků byly stanoveny plynovou chromatografií během kultivace při teplotě 6, 25 a 30 °C koncentrace 3 druhů plynů - oxid uhličitý, etan a etylen.
Czech name
Metabolická aktivita vybraných mikroorganismů v kravském a kozím mléce
Czech description
Cílem této práce bylo zjistit dynamiku růstu vybraných druhů bakterií ve vzorcích kozího a kravského pasterovaného mléka. Dále stanovit v daných vzorcích produkci oxidu uhličitého, etanu a etylenu. Ve vzorcích kozího a kravského syrového a pasterovanéhomléka byly zjištěny počty významných skupin mikroorganismů (celkový počet mikroorganismů, koliformní bakterie a enterokoky). Dále byl zjištěn podíl těchto mikroorganismů respektive jejich metabolické aktivity na kažení vybraných produktů. Vzorky mléka byly inokulovány vybranými mikroorganismy (Enterococcus faecium, Pseudomonas fluorescens, Enterobacter aerogenes, Escherichia coli). Čisté kultury mikroorganismů pro inokulaci vzorků byly pořízeny z České sbírky mikroorganismů (CCM). V průběhu jejich kultivace (3 dny) při 6, 25 a 30 °C byly podle norem nebo doporučení stanovovány jejich počty. U vzorků byly stanoveny plynovou chromatografií během kultivace při teplotě 6, 25 a 30 °C koncentrace 3 druhů plynů - oxid uhličitý, etan a etylen.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy - zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
125
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—