The effect of bread formula on evaluating rapid mix test
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00174588" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00174588 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
The effect of bread formula on evaluating rapid mix test
Original language description
Cílem bylo zjistit, jak receptura (pšeničná mouka hladká světlá T 530, kvasnice, sůl, olej, zlepšující přípravek GKB-220) ovlivňují RMT test a pomocí senzorické analýzy zjistit spotřebitelské preference, přínos a využití v pekařském průmyslu. V každé receptuře byl změněn podíl suroviny (kvasnice, sůl a olej) v rozsahu + (-) 10% oproti standardu. Byly prokázány rozdíly mezi vzorky s různou recepturou, rozdíly nebyly způsobeny použitou moukou, ale ostatními surovinami. Z pohledu spotřebitele byly vzorky svyšším podílem měněných surovin hodnoceny kladněji než standard, avšak tyto nepatrné změny v receptuře znamenaly vyšší náklady na výrobu pečiva.
Czech name
The effect of bread formula on evaluating rapid mix test
Czech description
Cílem bylo zjistit, jak receptura (pšeničná mouka hladká světlá T 530, kvasnice, sůl, olej, zlepšující přípravek GKB-220) ovlivňují RMT test a pomocí senzorické analýzy zjistit spotřebitelské preference, přínos a využití v pekařském průmyslu. V každé receptuře byl změněn podíl suroviny (kvasnice, sůl a olej) v rozsahu + (-) 10% oproti standardu. Byly prokázány rozdíly mezi vzorky s různou recepturou, rozdíly nebyly způsobeny použitou moukou, ale ostatními surovinami. Z pohledu spotřebitele byly vzorky svyšším podílem měněných surovin hodnoceny kladněji než standard, avšak tyto nepatrné změny v receptuře znamenaly vyšší náklady na výrobu pečiva.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Potravinárstvo - Food Science (elektronická verze)
ISSN
1337-0960
e-ISSN
—
Volume of the periodical
5
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
SK - SLOVAKIA
Number of pages
6
Pages from-to
262-267
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—