All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Protein profile of Tenebrio molitor

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00182825" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00182825 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2011/mendelnet_2011_fulltext.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2011/mendelnet_2011_fulltext.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Proteinový profil druhu Tenebrio molitor

  • Original language description

    Cílem práce bylo posoudit, zda mohou být larvální stádia potemníka moučného alternativním zdrojem bílkovin pro osoby s onemocněním ledvin. Vzorky larev potemníka byly analyzovány s cílem stanovit obsah bílkovin a purinů a zjistit aminokyselinové složení.Výsledky byly porovnány s kuřecím masem a vaječným bílkem. Larvy potemníka moučného obsahují přibližně 54% bílkovin v sušině (43%). limitující AK je fenylalanin. Larvy potemníka moučného obsahují 0,5 mg purinů na 100g potraviny, což je méně než kuřecí maso a vaječný bálek. Vzhledem k tomu mohou být larvy potemníka moučného vhodným alternativním zdrojem bílkovin pro osoby s onemocněním ledvin.

  • Czech name

    Proteinový profil druhu Tenebrio molitor

  • Czech description

    Cílem práce bylo posoudit, zda mohou být larvální stádia potemníka moučného alternativním zdrojem bílkovin pro osoby s onemocněním ledvin. Vzorky larev potemníka byly analyzovány s cílem stanovit obsah bílkovin a purinů a zjistit aminokyselinové složení.Výsledky byly porovnány s kuřecím masem a vaječným bílkem. Larvy potemníka moučného obsahují přibližně 54% bílkovin v sušině (43%). limitující AK je fenylalanin. Larvy potemníka moučného obsahují 0,5 mg purinů na 100g potraviny, což je méně než kuřecí maso a vaječný bálek. Vzhledem k tomu mohou být larvy potemníka moučného vhodným alternativním zdrojem bílkovin pro osoby s onemocněním ledvin.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    MendelNet 2011 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference

  • ISBN

    978-80-7375-563-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    549-554

  • Publisher name

    Mendel University in Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jan 1, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article

    341783400064