Basic nutrition profile of waxmoth larvae (Galleria mellonella)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A43907929" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:43907929 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Základní nutriční profil larev zavíječe voskového (Galleria mellonella)
Original language description
Cílem této práce bylo celkově zhodnotit potenciál larev zavíječe voskového (Galleria mellonella) jako alternativního zdroje potravy. Použitím běžných laboratorních metod jsme analyzovali obsah bílkovin, mastných kyselin a purinů. Larvy obsahují 45,7 % sušiny. 14% sušiny je tvořeno proteiny, 22 % mastnými kyselinami. Esenciální aminokyseliny tvořily 34,5% z celkového počtu aminokyselin. Mononenasycených mastných kyselin bylo 58 % z celkového množství mastných kyselin, polynenasycených 7 %. Celková hodnoceny obsahu purinů byly 1114 mg / kg sušiny. Výsledky ukazují, že larvy zavíječe voskového je možné využít jako alternativní zdroj bílkovin s vhodným složením tuků.
Czech name
Základní nutriční profil larev zavíječe voskového (Galleria mellonella)
Czech description
Cílem této práce bylo celkově zhodnotit potenciál larev zavíječe voskového (Galleria mellonella) jako alternativního zdroje potravy. Použitím běžných laboratorních metod jsme analyzovali obsah bílkovin, mastných kyselin a purinů. Larvy obsahují 45,7 % sušiny. 14% sušiny je tvořeno proteiny, 22 % mastnými kyselinami. Esenciální aminokyseliny tvořily 34,5% z celkového počtu aminokyselin. Mononenasycených mastných kyselin bylo 58 % z celkového množství mastných kyselin, polynenasycených 7 %. Celková hodnoceny obsahu purinů byly 1114 mg / kg sušiny. Výsledky ukazují, že larvy zavíječe voskového je možné využít jako alternativní zdroj bílkovin s vhodným složením tuků.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
MendelNet 2012: Proceedings of International Ph.D. Students Conference
ISBN
978-80-7375-836-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
722-727
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Nov 21, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
000366461200082