All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Study of Beer Gushing in malt house Rajhrad

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00183765" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00183765 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad

  • Original language description

    Předkládaná práce "Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad" je zaměřena na stanovování náchylnosti nesladovaného ječmene ke gushingu. Gushing byl sledován v období od roku 2009 do roku 2010, celkem bylo vyšetřeno 160 šarží Fusarií infikovaného a neifikovaného nesladovaného ječmene. Zvláštní pozornost byla věnována obsahu deoxynivalenolu a jeho vlivu na přepěňování piva. Ke stanovení gushingu ve sladu a ječmeni byl použit třídenní test Carlsberg. Metoda je založena na předpokladu, že markery přepěňování jsou ve vodě rozpustné, aktivní a rozpustné po povaření a aktivní za podmínek převládajících v pivu. V závěru jsou shrnuty nalezené souvislosti mezi Fusarií infikovaným a neifikovaným ječmenem, obsahem deoxynivalenolu a gushingem piva

  • Czech name

    Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad

  • Czech description

    Předkládaná práce "Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad" je zaměřena na stanovování náchylnosti nesladovaného ječmene ke gushingu. Gushing byl sledován v období od roku 2009 do roku 2010, celkem bylo vyšetřeno 160 šarží Fusarií infikovaného a neifikovaného nesladovaného ječmene. Zvláštní pozornost byla věnována obsahu deoxynivalenolu a jeho vlivu na přepěňování piva. Ke stanovení gushingu ve sladu a ječmeni byl použit třídenní test Carlsberg. Metoda je založena na předpokladu, že markery přepěňování jsou ve vodě rozpustné, aktivní a rozpustné po povaření a aktivní za podmínek převládajících v pivu. V závěru jsou shrnuty nalezené souvislosti mezi Fusarií infikovaným a neifikovaným ječmenem, obsahem deoxynivalenolu a gushingem piva

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2011

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    467-470

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database