Study of Beer Gushing in malt house Rajhrad
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00183765" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00183765 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad
Original language description
Předkládaná práce "Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad" je zaměřena na stanovování náchylnosti nesladovaného ječmene ke gushingu. Gushing byl sledován v období od roku 2009 do roku 2010, celkem bylo vyšetřeno 160 šarží Fusarií infikovaného a neifikovaného nesladovaného ječmene. Zvláštní pozornost byla věnována obsahu deoxynivalenolu a jeho vlivu na přepěňování piva. Ke stanovení gushingu ve sladu a ječmeni byl použit třídenní test Carlsberg. Metoda je založena na předpokladu, že markery přepěňování jsou ve vodě rozpustné, aktivní a rozpustné po povaření a aktivní za podmínek převládajících v pivu. V závěru jsou shrnuty nalezené souvislosti mezi Fusarií infikovaným a neifikovaným ječmenem, obsahem deoxynivalenolu a gushingem piva
Czech name
Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad
Czech description
Předkládaná práce "Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad" je zaměřena na stanovování náchylnosti nesladovaného ječmene ke gushingu. Gushing byl sledován v období od roku 2009 do roku 2010, celkem bylo vyšetřeno 160 šarží Fusarií infikovaného a neifikovaného nesladovaného ječmene. Zvláštní pozornost byla věnována obsahu deoxynivalenolu a jeho vlivu na přepěňování piva. Ke stanovení gushingu ve sladu a ječmeni byl použit třídenní test Carlsberg. Metoda je založena na předpokladu, že markery přepěňování jsou ve vodě rozpustné, aktivní a rozpustné po povaření a aktivní za podmínek převládajících v pivu. V závěru jsou shrnuty nalezené souvislosti mezi Fusarií infikovaným a neifikovaným ječmenem, obsahem deoxynivalenolu a gushingem piva
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2011
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
467-470
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—