All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The impact of winter storage of living carps on content of di-n-butyl phthalate and di-2-ethylhexyl phthalate from farmed South Moravia

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00234685" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00234685 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2011/mendelnet_2011_fulltext.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2011/mendelnet_2011_fulltext.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    slovinština

  • Original language name

    Vplyv sádkovania kapra obecného (Cyprinus carpio) na obsah di-n-butyl ftalátu a di-2-etylhexyl ftalátu z hospodárskeho chovu Južnej Moravy

  • Original language description

    Našim cieľom bolo zistiť obsah DBP a DEHP v tkanivách kaprov. Vybrané boli kapre z chovov Južnej Moravy. Vzroky boli odobrané pri jesenném výlove a po sákovaní. Analyzované boli vzorky svaloviny, hepatopankreasu a tuku. Vzorky boli zlyofilizované a extrahované zmesou rozpúštadiel (aceton:hexan, 1:1), od koextraktov boli separované gélovou permeačnou chromatografiou (GPC) s kolonou Bio Beads S X3 PAE. PAE boli stanovené metódou HPLC s UV detekciou kolónou Zorbax Eclipse C8. Priemerné hodnoty DBP v svalovine rýb určených pre spotrebiteľa (po sádkovaní) boli 0,161 až 0,175 mg/kg pôv. hm., DEHP 0,143 až 0,161 mg/kg pôv. hm., v hepatopanrease boli hodnoty DBP 0,041 až 0,115 mg/kg pôv. hm. a DEHP 0,06 to 0,124 mg/kg pôv. hm., vo vzorkách tuku boli hodnoty DBP 2,831 až 6,745 mg/kg pôv. hm. a DEHP 2,897 až 5,930 mg/kg pôv. hm. Vo vzorkách hepatopankreasu a tuku došlo počas doby sádkovania k predpokadanému zníženiu obsahu ftalátou. Vo vzorkách svaloviny k nepatrnému zvýšeniu, čo mohlo byť dôsle

  • Czech name

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    MendelNet 2011 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference

  • ISBN

    978-80-7375-563-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    13

  • Pages from-to

    611-623

  • Publisher name

    Mendel University in Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jan 1, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article

    341783400072