Enriched and stabilized silage-based brewer's grains
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00178603" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00178603 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0024/uv024005.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0024/uv024005.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obohacená a stabilizovaná siláž na bázi pivovarského mláta
Original language description
Podstata užitného vzoru spočívá v biotechnologické metodě při využití vhodných sorbentů vlhkosti (sladový květ, pšeničné otruby aj.), kterými po homogenním zamísení do silážovaného pivovarské mláta ve vhodném poměru se dosáhne zvýšení obsahu sušiny nad hodnotu 30 %), při které již nedochází k tvorbě a úniku silážních šťáv a zároveň se zlepší kvalita fermentačního procesu, neboť samotné pivovarské mláto jako bílkovinné krmivo je těžce silážovatelným krmivem. Podstata užitného vzoru spočívá dále i ve využívání vhodných konzervačních prostředků -- zejména chemických prostředků (např. Kemisile) na bázi organických kyselin (mravenčí, propionová) v dávce 3-5 litrů/t; popř. biochemických preparátů, kterými se usměrní fermentační proces a zvýší se stabilita krmiva. Z výzkumných a provozních pokusů vyplynulo, že optimální sušina siláže z čerstvého pivovarského mláta a přidaného sladového květu jako sorbentu vlhkosti, by měla být minimálně 30 %. Poměr mezi pivovarským mlátem a sladovým květem se
Czech name
Obohacená a stabilizovaná siláž na bázi pivovarského mláta
Czech description
Podstata užitného vzoru spočívá v biotechnologické metodě při využití vhodných sorbentů vlhkosti (sladový květ, pšeničné otruby aj.), kterými po homogenním zamísení do silážovaného pivovarské mláta ve vhodném poměru se dosáhne zvýšení obsahu sušiny nad hodnotu 30 %), při které již nedochází k tvorbě a úniku silážních šťáv a zároveň se zlepší kvalita fermentačního procesu, neboť samotné pivovarské mláto jako bílkovinné krmivo je těžce silážovatelným krmivem. Podstata užitného vzoru spočívá dále i ve využívání vhodných konzervačních prostředků -- zejména chemických prostředků (např. Kemisile) na bázi organických kyselin (mravenčí, propionová) v dávce 3-5 litrů/t; popř. biochemických preparátů, kterými se usměrní fermentační proces a zvýší se stabilita krmiva. Z výzkumných a provozních pokusů vyplynulo, že optimální sušina siláže z čerstvého pivovarského mláta a přidaného sladového květu jako sorbentu vlhkosti, by měla být minimálně 30 %. Poměr mezi pivovarským mlátem a sladovým květem se
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF4027" target="_blank" >QF4027: Value and usefull of industrial brewery by-products as protein for animal nutrition with protected of environment.</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
23271
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Mendelova univerzita v Brně
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence