All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Enriched and stabilized silage-based brewer's grains

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00178603" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00178603 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0024/uv024005.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0024/uv024005.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obohacená a stabilizovaná siláž na bázi pivovarského mláta

  • Original language description

    Podstata užitného vzoru spočívá v biotechnologické metodě při využití vhodných sorbentů vlhkosti (sladový květ, pšeničné otruby aj.), kterými po homogenním zamísení do silážovaného pivovarské mláta ve vhodném poměru se dosáhne zvýšení obsahu sušiny nad hodnotu 30 %), při které již nedochází k tvorbě a úniku silážních šťáv a zároveň se zlepší kvalita fermentačního procesu, neboť samotné pivovarské mláto jako bílkovinné krmivo je těžce silážovatelným krmivem. Podstata užitného vzoru spočívá dále i ve využívání vhodných konzervačních prostředků -- zejména chemických prostředků (např. Kemisile) na bázi organických kyselin (mravenčí, propionová) v dávce 3-5 litrů/t; popř. biochemických preparátů, kterými se usměrní fermentační proces a zvýší se stabilita krmiva. Z výzkumných a provozních pokusů vyplynulo, že optimální sušina siláže z čerstvého pivovarského mláta a přidaného sladového květu jako sorbentu vlhkosti, by měla být minimálně 30 %. Poměr mezi pivovarským mlátem a sladovým květem se

  • Czech name

    Obohacená a stabilizovaná siláž na bázi pivovarského mláta

  • Czech description

    Podstata užitného vzoru spočívá v biotechnologické metodě při využití vhodných sorbentů vlhkosti (sladový květ, pšeničné otruby aj.), kterými po homogenním zamísení do silážovaného pivovarské mláta ve vhodném poměru se dosáhne zvýšení obsahu sušiny nad hodnotu 30 %), při které již nedochází k tvorbě a úniku silážních šťáv a zároveň se zlepší kvalita fermentačního procesu, neboť samotné pivovarské mláto jako bílkovinné krmivo je těžce silážovatelným krmivem. Podstata užitného vzoru spočívá dále i ve využívání vhodných konzervačních prostředků -- zejména chemických prostředků (např. Kemisile) na bázi organických kyselin (mravenčí, propionová) v dávce 3-5 litrů/t; popř. biochemických preparátů, kterými se usměrní fermentační proces a zvýší se stabilita krmiva. Z výzkumných a provozních pokusů vyplynulo, že optimální sušina siláže z čerstvého pivovarského mláta a přidaného sladového květu jako sorbentu vlhkosti, by měla být minimálně 30 %. Poměr mezi pivovarským mlátem a sladovým květem se

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF4027" target="_blank" >QF4027: Value and usefull of industrial brewery by-products as protein for animal nutrition with protected of environment.</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    23271

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence