The effect of probiotics cultures on Escherichia coli and Clostridium counts in intestinal tract of piglets
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A43907936" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:43907936 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv probiotických kultur na počty bakterií Escherichia coli a Clostridium ve střevním traktu selat
Original language description
Cílem této práce bylo zjistit účinek probiotických kultur na střevní mikroflóru selat. Byly sestaveny tři skupiny selat po 10-ti zdravých kusech. První experimentální skupina (PF) byla krmena probiotikem Enterococcus faecium SF 68 (NCIMB10415) a druhá skupina probiotickou směsí EM-EKO PROBIO. Kontrolní skupina (K) byla bez příjmu probiotik během celého pokusu. Všechny skupiny byly krmeny shodně první tři týdny chovu. Od 4. týdne byly obě experimentální skupiny krmenou danou probiotickou směsí po dobu 30-ti dní. Fekální vzorky byly odebrány ve dnech: 0 (na konci 3. týdne), 15 (během krmení), 30 (konec krmení). Fekální vzorky byly odebrány do sterilních nádob. Z tohoto experimentu bylo patrné, že u obou pokusných skupin (P1, P2) konzumujících probiotikadocházelo ke snížení celkového počtu potencionálních patogenů druhu Escherichia coli i rodu Clostridium. Výsledky experimentu tedy naznačují pozitivní vliv konzumace probiotických krmných směsí na zažívací trakt prasat, a tím snižování ri
Czech name
Vliv probiotických kultur na počty bakterií Escherichia coli a Clostridium ve střevním traktu selat
Czech description
Cílem této práce bylo zjistit účinek probiotických kultur na střevní mikroflóru selat. Byly sestaveny tři skupiny selat po 10-ti zdravých kusech. První experimentální skupina (PF) byla krmena probiotikem Enterococcus faecium SF 68 (NCIMB10415) a druhá skupina probiotickou směsí EM-EKO PROBIO. Kontrolní skupina (K) byla bez příjmu probiotik během celého pokusu. Všechny skupiny byly krmeny shodně první tři týdny chovu. Od 4. týdne byly obě experimentální skupiny krmenou danou probiotickou směsí po dobu 30-ti dní. Fekální vzorky byly odebrány ve dnech: 0 (na konci 3. týdne), 15 (během krmení), 30 (konec krmení). Fekální vzorky byly odebrány do sterilních nádob. Z tohoto experimentu bylo patrné, že u obou pokusných skupin (P1, P2) konzumujících probiotikadocházelo ke snížení celkového počtu potencionálních patogenů druhu Escherichia coli i rodu Clostridium. Výsledky experimentu tedy naznačují pozitivní vliv konzumace probiotických krmných směsí na zažívací trakt prasat, a tím snižování ri
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
MendelNet 2012: Proceedings of International Ph.D. Students Conference
ISBN
978-80-7375-836-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
10
Pages from-to
778-787
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Nov 21, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
000366461200088