All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Flow and analytical behavior of cow milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00199013" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00199013 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Tokové a analytické vlastnosti kravského mléka

  • Original language description

    Tento článek popisuje především změny hustoty, dynamické a kinematické viskozity kravského mléka při stoupající teplotě. Byla sledována čtyři rozdílná kravská mléka -- UHT odstředěné, UHT polotučné, UHT plnotučné a syrové kravské mléko. Tři UHT technologií zpracovaná mléka byla vyrobena v České republice a syrové kravské mléko bylo zakoupeno na bio-farmě (Kraj Vysočina, ČR). U všech vzorků byla měřena teplotní závislost hustoty (digitálním hustoměrem Densito PX30) a dynamické viskozity (rotačním viskozimetrem Anton Paar DV-3P). Kinematická viskozita byla dále dopočítána z naměřených hodnot a byly vytvořeny i její matematické modely pomocí polynomu 3. a 4. stupně. Teplotní rozsah měření byl od 0°C do 60°C pro měření hustoty a od 0°C do 100°C pro měřenídynamické viskozity. Pro jednotlivé vzorky kravského mléka byly stanoveny hodnoty základních analytických vlastností: titrační kyselost, obsah tuku, obsah sušiny a obsah bílkovin.

  • Czech name

    Tokové a analytické vlastnosti kravského mléka

  • Czech description

    Tento článek popisuje především změny hustoty, dynamické a kinematické viskozity kravského mléka při stoupající teplotě. Byla sledována čtyři rozdílná kravská mléka -- UHT odstředěné, UHT polotučné, UHT plnotučné a syrové kravské mléko. Tři UHT technologií zpracovaná mléka byla vyrobena v České republice a syrové kravské mléko bylo zakoupeno na bio-farmě (Kraj Vysočina, ČR). U všech vzorků byla měřena teplotní závislost hustoty (digitálním hustoměrem Densito PX30) a dynamické viskozity (rotačním viskozimetrem Anton Paar DV-3P). Kinematická viskozita byla dále dopočítána z naměřených hodnot a byly vytvořeny i její matematické modely pomocí polynomu 3. a 4. stupně. Teplotní rozsah měření byl od 0°C do 60°C pro měření hustoty a od 0°C do 100°C pro měřenídynamické viskozity. Pro jednotlivé vzorky kravského mléka byly stanoveny hodnoty základních analytických vlastností: titrační kyselost, obsah tuku, obsah sušiny a obsah bílkovin.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    BK - Liquid mechanics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXIX. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013

  • ISBN

    978-80-7375-705-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    226-232

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Mendelova univerzita v Brně

  • Event date

    Feb 27, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article