All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Detected contaminating microorganisms in the manufacture of experimental fresh cheese

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00200192" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00200192 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zachycené kontaminující mikroorganismy při výrobě experimentálního čerstvého sýra

  • Original language description

    Výroba sýrů je velmi složitý technologický i biochemický proces a nezvládnutí jakékoli technologické operace ve výrobní vertikále se vždy projeví ve výsledném výrobku jako defekt. Celý proces výroby mléka závisí na vysoké mikrobiální kvalitě a jakosti vstupních surovin, od výživy dojnic, přes hygienu stáje a dojírny, chlazení mléka, nakonec je důležitá hygiena při vlastním zpracování sýry. V případě nezvládnutí mikrobiální čistoty suroviny a prostředí, ve kterém se sýr vyrábí a skladuje, dojde u konečného produktu k vadám hygienickým, senzorickým, resp. mikrobiálním. Při podcenění jakéhokoli kroku během výroby a zpracování mléka na sýry se snižuje ekonomika a konkurenceschopnost farmy. Nejčastější rizika výroby čerstvých sýrů, resp. podcenění mikrobiální čistoty prostředí a pracovníku jsou popsána v následujícím článku.

  • Czech name

    Zachycené kontaminující mikroorganismy při výrobě experimentálního čerstvého sýra

  • Czech description

    Výroba sýrů je velmi složitý technologický i biochemický proces a nezvládnutí jakékoli technologické operace ve výrobní vertikále se vždy projeví ve výsledném výrobku jako defekt. Celý proces výroby mléka závisí na vysoké mikrobiální kvalitě a jakosti vstupních surovin, od výživy dojnic, přes hygienu stáje a dojírny, chlazení mléka, nakonec je důležitá hygiena při vlastním zpracování sýry. V případě nezvládnutí mikrobiální čistoty suroviny a prostředí, ve kterém se sýr vyrábí a skladuje, dojde u konečného produktu k vadám hygienickým, senzorickým, resp. mikrobiálním. Při podcenění jakéhokoli kroku během výroby a zpracování mléka na sýry se snižuje ekonomika a konkurenceschopnost farmy. Nejčastější rizika výroby čerstvých sýrů, resp. podcenění mikrobiální čistoty prostředí a pracovníku jsou popsána v následujícím článku.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technological processes and composition of dairy products enabling extension of shelf-life, enhancing of safety or enhancing of nutrition and health benefits by means of bioactive compounds naturally occurring in foods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků X.

  • ISBN

    978-80-7375-755-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    42-45

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Mendelova univerzita v Brně

  • Event date

    May 16, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article