The microbiological parameters selected cheeses treated with essential oils
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00200226" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00200226 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikrobiologické parametry sýrů ošetřených vybranými silicemi
Original language description
Cílem práce bylo v modelovém pokusu zjistit vliv ošetření povrchu sýrů vybranými silicemi na mikroflóru sýrů a jejich údržnost.Výsledky pilotního pokusu naznačují, že povrchové ošetření sýrů hraje spolu s dodržením zásad hygieny při výrobě sýrů a správným skladováním významnou roli v inhibici kontaminující mikroflóry. K povrchovému ošetření lze využít také silice z některých rostlin. Další na základě prvotních výsledků modifikované experimenty budou následovat.
Czech name
Mikrobiologické parametry sýrů ošetřených vybranými silicemi
Czech description
Cílem práce bylo v modelovém pokusu zjistit vliv ošetření povrchu sýrů vybranými silicemi na mikroflóru sýrů a jejich údržnost.Výsledky pilotního pokusu naznačují, že povrchové ošetření sýrů hraje spolu s dodržením zásad hygieny při výrobě sýrů a správným skladováním významnou roli v inhibici kontaminující mikroflóry. K povrchovému ošetření lze využít také silice z některých rostlin. Další na základě prvotních výsledků modifikované experimenty budou následovat.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technological processes and composition of dairy products enabling extension of shelf-life, enhancing of safety or enhancing of nutrition and health benefits by means of bioactive compounds naturally occurring in foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků X.
ISBN
978-80-7375-755-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
35-37
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Mendelova univerzita v Brně
Event date
May 16, 2013
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—