Low protein diets and use of limiting amino acids
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00216208" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00216208 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nízkoproteinové diety a použití limitujících aminokyselin
Original language description
Náklady na krmnou směs jsou hlavní nákladovou položkou při výkrmu kuřat a její cena výrazně ovlivňuje konkurenceschopnost producenta krmných směsí na trhu. Nejdražšími v krmných směsích jsou dusíkatá krmiva (zdroj dusíkatých látek (NL) a především aminokyselin pro růst kuřat). Při snižování obsahu NL v krmných směsích je potřeba postupovat velice obezřetně, protože jejich nedostatek se může velice negativně projevit na růstu kuřat. Cílem výzkumu byla analýza možnosti snížení obsahu NL v krmných směsíchs použitím syntetických aminokyselin. Analýza byla založena na provedení biologického pokusu na brojlerových kuřatech, kterým byly zkrmovány směsi s různými hladinami NL a různým podílem syntetických aminokyselin. U kuřat byl sledován růst, spotřeba krmiva na kilogram přírůstku, úhyn, podíl abdominálního tuku a podíl prsní svaloviny (nejcennější partie na jatečně upraveném trupu). Výstupem sledování bylo zhodnocení použití synteticky vyráběných aminokyselin nově uváděných na trh při souč
Czech name
Nízkoproteinové diety a použití limitujících aminokyselin
Czech description
Náklady na krmnou směs jsou hlavní nákladovou položkou při výkrmu kuřat a její cena výrazně ovlivňuje konkurenceschopnost producenta krmných směsí na trhu. Nejdražšími v krmných směsích jsou dusíkatá krmiva (zdroj dusíkatých látek (NL) a především aminokyselin pro růst kuřat). Při snižování obsahu NL v krmných směsích je potřeba postupovat velice obezřetně, protože jejich nedostatek se může velice negativně projevit na růstu kuřat. Cílem výzkumu byla analýza možnosti snížení obsahu NL v krmných směsíchs použitím syntetických aminokyselin. Analýza byla založena na provedení biologického pokusu na brojlerových kuřatech, kterým byly zkrmovány směsi s různými hladinami NL a různým podílem syntetických aminokyselin. U kuřat byl sledován růst, spotřeba krmiva na kilogram přírůstku, úhyn, podíl abdominálního tuku a podíl prsní svaloviny (nejcennější partie na jatečně upraveném trupu). Výstupem sledování bylo zhodnocení použití synteticky vyráběných aminokyselin nově uváděných na trh při souč
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Number of pages
3
Place of publication
Brno
Publisher/client name
AFEED CZ, a.s.
Version
—