All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of silage additives on qualitative parameters of grass silages

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00212290" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00212290 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv aditiv na vybrané kvalitativní ukazatele travních siláží

  • Original language description

    Cílem tohoto pokusu bylo vyhodnotit vliv silážních aditiv na fermentační ukazatele u různých druhů trav sklizených ve fázi metání. Rostlinný materiál byl nařezán a homogenně ošetřen aditivy a zasilážován do pokusných nádob ve třech opakováních. Byly připraveny tři pokusné varianty: 1) varianta A siláže bez jakéhokoliv ošetření (kontrola), 2) varianta B siláže s biologickým preparátem a 3) varianta C siláže ošetřené chemickým preparátem. Obsah sušiny, pH, množství kyseliny mléčné, octové, propionové, máselné, obsah alkoholu, amoniaku a kyselost vodního výluhu byly analyzovány po 90 dnech fermentačního procesu. Výsledky pokusu ukazují statisticky průkazné rozdíly (P<0,05) u odrůdy Perseus, kde byla konstatována vyšší koncentrace kyseliny mléčné (16.30 %), etanolu (5.34 %) a kyselost vodního výluhu(1871.39 mg 100 g-1) v porovnání s ostatními odrůdami. Navíc, ve fermentačním procesu chemicky ošetřené siláže byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly (P<0,05) v obsahu kyseliny mléčné a hodn

  • Czech name

    Vliv aditiv na vybrané kvalitativní ukazatele travních siláží

  • Czech description

    Cílem tohoto pokusu bylo vyhodnotit vliv silážních aditiv na fermentační ukazatele u různých druhů trav sklizených ve fázi metání. Rostlinný materiál byl nařezán a homogenně ošetřen aditivy a zasilážován do pokusných nádob ve třech opakováních. Byly připraveny tři pokusné varianty: 1) varianta A siláže bez jakéhokoliv ošetření (kontrola), 2) varianta B siláže s biologickým preparátem a 3) varianta C siláže ošetřené chemickým preparátem. Obsah sušiny, pH, množství kyseliny mléčné, octové, propionové, máselné, obsah alkoholu, amoniaku a kyselost vodního výluhu byly analyzovány po 90 dnech fermentačního procesu. Výsledky pokusu ukazují statisticky průkazné rozdíly (P<0,05) u odrůdy Perseus, kde byla konstatována vyšší koncentrace kyseliny mléčné (16.30 %), etanolu (5.34 %) a kyselost vodního výluhu(1871.39 mg 100 g-1) v porovnání s ostatními odrůdami. Navíc, ve fermentačním procesu chemicky ošetřené siláže byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly (P<0,05) v obsahu kyseliny mléčné a hodn

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CE - Biochemistry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Aktuální témata v pícninářství a trávnikářství 2013

  • ISBN

    978-80-213-2431-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    7-12

  • Publisher name

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Dec 5, 2013

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article