All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Toxic Effects of Acrylamide and its Occurrence in Food

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00213848" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00213848 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2014_03_205-210.pdf" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2014_03_205-210.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Toxické účinky akrylamidu a jeho výskyt v potravinách

  • Original language description

    Akrylamid patří mezi pravděpodobné lidské karcinogeny. U zvířat byly prokázány neurotoxické, karcinogenní, mutagenní, teratogenní a genotoxických vlastnosti. Akrylamid vzniká v potravinách bohatých na sacharidy, které se zpracovávají při vysoké teplotě (nad 120°C) smažením, pečením či pražením. Jedná se především o brambory zpracovávané na bramborové lupínky (chipsy), bramborové hranolky, pečené brambory. O něco nižší obsah se nachází v chlebu, zejména v chlebové kůrce, ve snídaňových cereáliích (pražených), v kávě, kávovinových náhražkách, pernících, krekrech, oplatcích a sušenkách.

  • Czech name

    Toxické účinky akrylamidu a jeho výskyt v potravinách

  • Czech description

    Akrylamid patří mezi pravděpodobné lidské karcinogeny. U zvířat byly prokázány neurotoxické, karcinogenní, mutagenní, teratogenní a genotoxických vlastnosti. Akrylamid vzniká v potravinách bohatých na sacharidy, které se zpracovávají při vysoké teplotě (nad 120°C) smažením, pečením či pražením. Jedná se především o brambory zpracovávané na bramborové lupínky (chipsy), bramborové hranolky, pečené brambory. O něco nižší obsah se nachází v chlebu, zejména v chlebové kůrce, ve snídaňových cereáliích (pražených), v kávě, kávovinových náhražkách, pernících, krekrech, oplatcích a sušenkách.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    108

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    205-210

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database