YIELD AND QUALITY OF SELECTED POTATO VARIETIES
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00228037" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00228037 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení výnosu a kvality vybraných odrůd brambor
Original language description
V jednoletém maloparcelním polním pokusu byl sledován výnos deseti vybraných odrůd brambor s rozdílnou délkou vegetační doby (Barbora, Suzan, Magda, Karin, Liliana, Keřkovské rohlíčky, Marabel, Bella, Radana a Red Anna). Dále byl u těchto odrůd sledovánobsah škrobu, stolní hodnota a barevné změny syrových a vařených hlíz. Výnos hlíz byl ovlivněn odrůdou, ale nelze uvéstt, že by byl závislý na délce vegetační doby. Nejvyšší výnos dosáhla odrůda Barbora a nejnižší Keřkovské rohlíčky. Obsah škrobu byl u většiny odrůd v rozmezí doporučovaném pro konzumní brambory. Rozdíly ve stolní hodnotě také byly minimální a zjištěné hodnoty splňovaly požadavky pro konzumní brambory. Barevné změny hlíz po dvou hodinách byly u většiny odrůd výraznější u syrových hlíz než u hlíz vařených. Minimálně se změnila pouze barva hlíz odrůd Suzan a Marabel. Tyto dvě odrůdy tedy vykazují velkou barevnou stálost syrových hlíz.
Czech name
Hodnocení výnosu a kvality vybraných odrůd brambor
Czech description
V jednoletém maloparcelním polním pokusu byl sledován výnos deseti vybraných odrůd brambor s rozdílnou délkou vegetační doby (Barbora, Suzan, Magda, Karin, Liliana, Keřkovské rohlíčky, Marabel, Bella, Radana a Red Anna). Dále byl u těchto odrůd sledovánobsah škrobu, stolní hodnota a barevné změny syrových a vařených hlíz. Výnos hlíz byl ovlivněn odrůdou, ale nelze uvéstt, že by byl závislý na délce vegetační doby. Nejvyšší výnos dosáhla odrůda Barbora a nejnižší Keřkovské rohlíčky. Obsah škrobu byl u většiny odrůd v rozmezí doporučovaném pro konzumní brambory. Rozdíly ve stolní hodnotě také byly minimální a zjištěné hodnoty splňovaly požadavky pro konzumní brambory. Barevné změny hlíz po dvou hodinách byly u většiny odrůd výraznější u syrových hlíz než u hlíz vařených. Minimálně se změnila pouze barva hlíz odrůd Suzan a Marabel. Tyto dvě odrůdy tedy vykazují velkou barevnou stálost syrových hlíz.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI101A184" target="_blank" >QI101A184: Potato growing technology - new environmental friendly procedures (ways).</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XL. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014
ISBN
978-80-7375-944-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
119-123
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Mendelova univerzita v Brně
Event date
Mar 5, 2014
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—