All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Isolation and Determination of Lactoferrin in Human Saliva

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00230465" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00230465 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00216305:26620/14:PU112479

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Izolace a stanovení laktoferinu z lidských slin

  • Original language description

    Laktoferin, kulovitý glykoprotein je důležitou součástí slin. To ukazuje jeho antibakteriální, anti rakovinotvornou a protizánětlivou aktivitu. Cílem této studie bylo vyvinout způsob izolace Laktoferinu z lidských slin pomocí iontoměničové chromatografiena sloupci a monolitické spektrometrické detekce s pyrogalolem červeným Bradfordovou a biuretovou metodou. Kalibrační křivka pro laktoferin byla lineární v rozmezí 0,06 až 62,5 mikrogramů ml 1, mez detekce 0,01 ug ml-1. Koncentrace lactoferinu ve slinách zdravých jedinců byla 42 +- 4 ug mg-1. Pacient s celiakií ukázal 2,5 x krát vyšší koncentraci Laktoferinu srovnání se zdravými jedinci.

  • Czech name

    Izolace a stanovení laktoferinu z lidských slin

  • Czech description

    Laktoferin, kulovitý glykoprotein je důležitou součástí slin. To ukazuje jeho antibakteriální, anti rakovinotvornou a protizánětlivou aktivitu. Cílem této studie bylo vyvinout způsob izolace Laktoferinu z lidských slin pomocí iontoměničové chromatografiena sloupci a monolitické spektrometrické detekce s pyrogalolem červeným Bradfordovou a biuretovou metodou. Kalibrační křivka pro laktoferin byla lineární v rozmezí 0,06 až 62,5 mikrogramů ml 1, mez detekce 0,01 ug ml-1. Koncentrace lactoferinu ve slinách zdravých jedinců byla 42 +- 4 ug mg-1. Pacient s celiakií ukázal 2,5 x krát vyšší koncentraci Laktoferinu srovnání se zdravými jedinci.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    CE - Biochemistry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/ED1.1.00%2F02.0068" target="_blank" >ED1.1.00/02.0068: Central european institute of technology</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    108

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    56-63

  • UT code for WoS article

    331796000010

  • EID of the result in the Scopus database