All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Mycotoxins in wheat and their products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43907643" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43907643 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mykotoxiny v pšenici a v jejich produktech

  • Original language description

    Experimentální část je zaměřena na sledování obsahu deoxynivalenolu a zearalenonu ve vzorcích ozimé pšenice. Celkem bylo vyšetřeno 8 vzorků pšenice ozimé ze sklizně roku 2011 a 2012. Vzorky byly upraveny pro mykotoxikologické stanovení a následně proměřeny pomocí metody ELISA. V rámci každého vzorku byl měřen obsah DON a ZEA v zrnu, mouce a pečivu. Z celkového množství vzorků pšenice bylo 42% zjištěno jako pozitivní na obsah DON a 71% na obsah ZEA. Žádný ze vzorků však nepřekročil maximální limity danélegislativou, naměřené hodnoty byly většinou spíše podprůměrné.

  • Czech name

    Mykotoxiny v pšenici a v jejich produktech

  • Czech description

    Experimentální část je zaměřena na sledování obsahu deoxynivalenolu a zearalenonu ve vzorcích ozimé pšenice. Celkem bylo vyšetřeno 8 vzorků pšenice ozimé ze sklizně roku 2011 a 2012. Vzorky byly upraveny pro mykotoxikologické stanovení a následně proměřeny pomocí metody ELISA. V rámci každého vzorku byl měřen obsah DON a ZEA v zrnu, mouce a pečivu. Z celkového množství vzorků pšenice bylo 42% zjištěno jako pozitivní na obsah DON a 71% na obsah ZEA. Žádný ze vzorků však nepřekročil maximální limity danélegislativou, naměřené hodnoty byly většinou spíše podprůměrné.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Additives and Contaminants in Foodstuffs 2015: Zborník vedeckých prác

  • ISBN

    978-80-89597-32-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    241-245

  • Publisher name

    Slovenská chemická knižnica

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

    Bratislava

  • Event date

    Oct 8, 2015

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article