Mycotoxins in wheat and their products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43907643" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43907643 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mykotoxiny v pšenici a v jejich produktech
Original language description
Experimentální část je zaměřena na sledování obsahu deoxynivalenolu a zearalenonu ve vzorcích ozimé pšenice. Celkem bylo vyšetřeno 8 vzorků pšenice ozimé ze sklizně roku 2011 a 2012. Vzorky byly upraveny pro mykotoxikologické stanovení a následně proměřeny pomocí metody ELISA. V rámci každého vzorku byl měřen obsah DON a ZEA v zrnu, mouce a pečivu. Z celkového množství vzorků pšenice bylo 42% zjištěno jako pozitivní na obsah DON a 71% na obsah ZEA. Žádný ze vzorků však nepřekročil maximální limity danélegislativou, naměřené hodnoty byly většinou spíše podprůměrné.
Czech name
Mykotoxiny v pšenici a v jejich produktech
Czech description
Experimentální část je zaměřena na sledování obsahu deoxynivalenolu a zearalenonu ve vzorcích ozimé pšenice. Celkem bylo vyšetřeno 8 vzorků pšenice ozimé ze sklizně roku 2011 a 2012. Vzorky byly upraveny pro mykotoxikologické stanovení a následně proměřeny pomocí metody ELISA. V rámci každého vzorku byl měřen obsah DON a ZEA v zrnu, mouce a pečivu. Z celkového množství vzorků pšenice bylo 42% zjištěno jako pozitivní na obsah DON a 71% na obsah ZEA. Žádný ze vzorků však nepřekročil maximální limity danélegislativou, naměřené hodnoty byly většinou spíše podprůměrné.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Additives and Contaminants in Foodstuffs 2015: Zborník vedeckých prác
ISBN
978-80-89597-32-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
241-245
Publisher name
Slovenská chemická knižnica
Place of publication
Bratislava
Event location
Bratislava
Event date
Oct 8, 2015
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—