Potatoes are still our basic and healthy food
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908018" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908018 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Brambory jsou stále naší základní a zdravou potravinou
Original language description
Brambory patří k našim oblíbeným a zdravým potravinám. Tvoří základní přílohu běžných pokrmů, ale zároveň jsou také důležitou rostlinnou surovinou pro náš potravinářský průmysl. V souvislosti s možnostmi poměrně rychlého rozvoje naší obchodní sítě a spotřebitelským chováním naší populace v posledních letech, tak významně narůstá konzumace zejména zpracovaných brambor, které jsou součástí rozmanitých polotovarů nebo výrobků z brambor (hranolky, krokety, lupínky). Zároveň se však stále snižuje dříve tak časté a vžité předzásobení na zimu. Zvláště lidé ve městech si kupují brambory v čerstvém stavu spíše v menším množství, v průběhu celého roku.
Czech name
Brambory jsou stále naší základní a zdravou potravinou
Czech description
Brambory patří k našim oblíbeným a zdravým potravinám. Tvoří základní přílohu běžných pokrmů, ale zároveň jsou také důležitou rostlinnou surovinou pro náš potravinářský průmysl. V souvislosti s možnostmi poměrně rychlého rozvoje naší obchodní sítě a spotřebitelským chováním naší populace v posledních letech, tak významně narůstá konzumace zejména zpracovaných brambor, které jsou součástí rozmanitých polotovarů nebo výrobků z brambor (hranolky, krokety, lupínky). Zároveň se však stále snižuje dříve tak časté a vžité předzásobení na zimu. Zvláště lidé ve městech si kupují brambory v čerstvém stavu spíše v menším množství, v průběhu celého roku.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI101A184" target="_blank" >QI101A184: Potato growing technology - new environmental friendly procedures (ways).</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
70
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
49-53
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—