The control of nutrition and health of dairy cows by the analysis of results obtained by examination of individual and bulk tank milk samples
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908127" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908127 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-xi.-kabrtovy-dieteticke-dny-2015.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-xi.-kabrtovy-dieteticke-dny-2015.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kontrola výživy a zdraví dojnic analýzou výsledků vyšetření individuálních a bazénových vzorků mléka
Original language description
Cílem studie bylo vyhodnotit vztahy mezi výsledky vyšetření individuálních vzorků mléka odebíraných v rámci kontroly užitkovosti s výsledky vyšetření bazénových vzorků kravského mléka. Největší rozdíly mezi hodnotami byly zjištěny u koncentrace močoviny v mléce jejíž koncentrace zjišťované v bazénovém vzorku činily pouze 75,7 % průměrné hodnoty zjištěné v individuálních vzorcích při kontrole užitkovosti. Při hodnocení korelačních vztahů mezi základními složkami mléka a složkami minoritními byl zjištěn vysoce průkazný vztah (P < 0.01; n = 1268) mezi laktózou a koncentrací BHB (r = -0,59), laktózou a acetonem (r = -0,34) a laktózou a počtem somatických buněk (r = -0,32).
Czech name
Kontrola výživy a zdraví dojnic analýzou výsledků vyšetření individuálních a bazénových vzorků mléka
Czech description
Cílem studie bylo vyhodnotit vztahy mezi výsledky vyšetření individuálních vzorků mléka odebíraných v rámci kontroly užitkovosti s výsledky vyšetření bazénových vzorků kravského mléka. Největší rozdíly mezi hodnotami byly zjištěny u koncentrace močoviny v mléce jejíž koncentrace zjišťované v bazénovém vzorku činily pouze 75,7 % průměrné hodnoty zjištěné v individuálních vzorcích při kontrole užitkovosti. Při hodnocení korelačních vztahů mezi základními složkami mléka a složkami minoritními byl zjištěn vysoce průkazný vztah (P < 0.01; n = 1268) mezi laktózou a koncentrací BHB (r = -0,59), laktózou a acetonem (r = -0,34) a laktózou a počtem somatických buněk (r = -0,32).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XI. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-263-0901-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
151-156
Publisher name
Tribun EU s.r.o.
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 14, 2015
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—