The use of fibre in ice cream technology
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43911008" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43911008 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://umtk.vscht.cz/cps/wp-content/uploads/2017/10/CPS-2016www.pdf" target="_blank" >http://umtk.vscht.cz/cps/wp-content/uploads/2017/10/CPS-2016www.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití vlákniny v technologii mražených krémů
Original language description
Suroviny používané pro výrobu mražených krémů jsou velice rozmanité. V souvislosti s trendem zdravého životního stylu a zdravé výživy by bylo dobré obohatit mražené krémy o další nutričně významné složky. Takovou složkou je i vláknina, která je v dnešní době deficitní ve výživě člověka. Cílem práce bylo sestavení receptury a odzkoušení přídavku rozličných druhů vlákniny do mražených krémů tak, aby byly zachovány senzorické a reologické vlastnosti hotového výrobku.
Czech name
Využití vlákniny v technologii mražených krémů
Czech description
Suroviny používané pro výrobu mražených krémů jsou velice rozmanité. V souvislosti s trendem zdravého životního stylu a zdravé výživy by bylo dobré obohatit mražené krémy o další nutričně významné složky. Takovou složkou je i vláknina, která je v dnešní době deficitní ve výživě člověka. Cílem práce bylo sestavení receptury a odzkoušení přídavku rozličných druhů vlákniny do mražených krémů tak, aby byly zachovány senzorické a reologické vlastnosti hotového výrobku.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technological processes and composition of dairy products enabling extension of shelf-life, enhancing of safety or enhancing of nutrition and health benefits by means of bioactive compounds naturally occurring in foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídky sýrů 2016: Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
ISBN
978-80-7080-973-0
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
6
Pages from-to
221-226
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 14, 2016
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—