Selected indicators of raw goat milk in two farms with different style of breeding and their changes during lactation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43911921" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43911921 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://umtk.vscht.cz/cps/wp-content/uploads/2017/10/CPS-2016www.pdf" target="_blank" >http://umtk.vscht.cz/cps/wp-content/uploads/2017/10/CPS-2016www.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vybrané ukazatele syrového kozího mléka ze dvou faremních chovů a jejich změny v průběhu laktace
Original language description
Z výsledků je zřejmé, že vybrané ukazatele syrového kozího mléka vykazují významnou variabilitu jak na jednotlivých farmách v průběhu laktace, tak v mnohem větší míře mezi farmami. Tyto rozdíly jsou způsobeny mnoha faktory, z nichž nejvýznamnější jsou plemeno, zdravotní stav, fáze laktace, produkční systém, farma, způsob dojení, počet dojených zvířat, hygiena vemene, úroveň hygieny a čistoty dojicího zařízení, doba skladování mléka, teplota mléka při skladování. Proto se vytvoření obecně platných ustanovení obsahujících vybrané parametry vhodné jako podklad pro zpeněžování kozího mléka v podmínkách České republiky jeví jako proces dlouhodobý a složitý. Nicméně je možno využít při tvorbě těchto ustanovení příkladů ze zahraničí. Významnou roli zde ale bude vždy hrát konkrétní dodavatelsko-odběratelská smlouva.
Czech name
Vybrané ukazatele syrového kozího mléka ze dvou faremních chovů a jejich změny v průběhu laktace
Czech description
Z výsledků je zřejmé, že vybrané ukazatele syrového kozího mléka vykazují významnou variabilitu jak na jednotlivých farmách v průběhu laktace, tak v mnohem větší míře mezi farmami. Tyto rozdíly jsou způsobeny mnoha faktory, z nichž nejvýznamnější jsou plemeno, zdravotní stav, fáze laktace, produkční systém, farma, způsob dojení, počet dojených zvířat, hygiena vemene, úroveň hygieny a čistoty dojicího zařízení, doba skladování mléka, teplota mléka při skladování. Proto se vytvoření obecně platných ustanovení obsahujících vybrané parametry vhodné jako podklad pro zpeněžování kozího mléka v podmínkách České republiky jeví jako proces dlouhodobý a složitý. Nicméně je možno využít při tvorbě těchto ustanovení příkladů ze zahraničí. Významnou roli zde ale bude vždy hrát konkrétní dodavatelsko-odběratelská smlouva.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídky sýrů 2016: Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
ISBN
978-80-7080-973-0
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
6
Pages from-to
113-118
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 14, 2016
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—