All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Selected indicators of raw goat milk in two farms with different style of breeding and their changes during lactation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43911921" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43911921 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://umtk.vscht.cz/cps/wp-content/uploads/2017/10/CPS-2016www.pdf" target="_blank" >http://umtk.vscht.cz/cps/wp-content/uploads/2017/10/CPS-2016www.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vybrané ukazatele syrového kozího mléka ze dvou faremních chovů a jejich změny v průběhu laktace

  • Original language description

    Z výsledků je zřejmé, že vybrané ukazatele syrového kozího mléka vykazují významnou variabilitu jak na jednotlivých farmách v průběhu laktace, tak v mnohem větší míře mezi farmami. Tyto rozdíly jsou způsobeny mnoha faktory, z nichž nejvýznamnější jsou plemeno, zdravotní stav, fáze laktace, produkční systém, farma, způsob dojení, počet dojených zvířat, hygiena vemene, úroveň hygieny a čistoty dojicího zařízení, doba skladování mléka, teplota mléka při skladování. Proto se vytvoření obecně platných ustanovení obsahujících vybrané parametry vhodné jako podklad pro zpeněžování kozího mléka v podmínkách České republiky jeví jako proces dlouhodobý a složitý. Nicméně je možno využít při tvorbě těchto ustanovení příkladů ze zahraničí. Významnou roli zde ale bude vždy hrát konkrétní dodavatelsko-odběratelská smlouva.

  • Czech name

    Vybrané ukazatele syrového kozího mléka ze dvou faremních chovů a jejich změny v průběhu laktace

  • Czech description

    Z výsledků je zřejmé, že vybrané ukazatele syrového kozího mléka vykazují významnou variabilitu jak na jednotlivých farmách v průběhu laktace, tak v mnohem větší míře mezi farmami. Tyto rozdíly jsou způsobeny mnoha faktory, z nichž nejvýznamnější jsou plemeno, zdravotní stav, fáze laktace, produkční systém, farma, způsob dojení, počet dojených zvířat, hygiena vemene, úroveň hygieny a čistoty dojicího zařízení, doba skladování mléka, teplota mléka při skladování. Proto se vytvoření obecně platných ustanovení obsahujících vybrané parametry vhodné jako podklad pro zpeněžování kozího mléka v podmínkách České republiky jeví jako proces dlouhodobý a složitý. Nicméně je možno využít při tvorbě těchto ustanovení příkladů ze zahraničí. Významnou roli zde ale bude vždy hrát konkrétní dodavatelsko-odběratelská smlouva.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů 2016: Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-973-0

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    113-118

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 14, 2016

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article